NHA Thuisstudies

opleiding Teamcoach

Algemene informatie over de cursus

Effectief leiderschap start met een opleiding tot teamcoach

Je kunt er niet omheen: teamcoaching is een vak apart. In de Teamcoach opleiding leer je dat teamcoaching verder gaat dan simpelweg een groep individuen bij elkaar brengen. Het is het begrijpen van verbindende communicatie, het omgaan met weerstand en het begeleiden van teams naar hun doelen.

Net zoals er duizenden verschillende mensen zijn, zijn er talloze benaderingen in teamcoaching. Maar welke aanpak is het meest effectief in welke situatie? Welke technieken leiden tot duurzame resultaten?

Om sterker te staan in de wereld van teamcoaching en de valkuilen te vermijden, is de Teamcoach opleiding de sleutel tot het begrijpen van de 'dynamiek van teams'.

Leer teamdynamiek begrijpen met de Teamcoach opleiding

Ben je geïnteresseerd in het leiden van teams naar succes en wil je leren hoe je dit op een professionele en effectieve manier kunt doen? Of ben je al betrokken bij teamcoaching en zoek je naar mogelijkheden om je expertise verder te ontwikkelen? Dan is de opleiding Teamcoach precies wat je zoekt!

Je gaat alles leren wat nodig is om teams op een menselijke manier te begeleiden, leiden en coachen. Of het nu gaat om het begrijpen van teamdynamiek, het toepassen van coachingstechnieken of het omgaan met weerstand in een groep; deze opleiding biedt een uitgebreide benadering om je vol vertrouwen te positioneren als een professionele teamcoach.

Geschikt voor iedereen in deze belangrijke rol

Of je nu al enige ervaring hebt in de verbindende rol van teamcoach, of dat je nog aan het begin van dit avontuur staat, deze opleiding tot Teamcoach is geschikt voor iedereen die meer wil leren over deze belangrijke rol.

De juiste aanpak op het juiste moment

De Teamcoach opleiding heeft als doel je inzicht te verschaffen in de uitdagende en boeiende wereld van teamcoaching.

Je leert niet alleen welke benaderingen effectief zijn bij het coachen van teams, maar ook waar je op moet letten bij het kiezen van de juiste aanpak voor verschillende situaties. De opleiding voorziet je van de nodige tools om met uitdagingen om te gaan.

Of het nu gaat om het begrijpen van teamdynamiek, het toepassen van coachingstechnieken, of het leiden van een team naar haar doelen, deze opleiding tot Teamcoach stelt je in staat om vol vertrouwen te navigeren door de diverse aspecten van teamcoaching.

Alle kennis die je nodig hebt om een team effectief te leiden

Na het succesvol afronden van deze Teamcoach opleiding beschik je over alle benodigde kennis en vaardigheden om op professioneel niveau als teamcoach te opereren. Geen enkele term of uitdaging binnen teamcoaching zal nog onbekend terrein voor je zijn.

Nu bij inschrijving: GRATIS handboek[img] www.nha.nl/static/upload/Nederland/5%20Beroep/logo_icons/cover_in10stappen_SDP.png?1648041893758

''Succesvol jouw eigen bedrijf starten''

Ook wanneer je geen eigen bedrijf wil starten is het boeiend om je kennis, inzicht en visie op ondernemen hiermee te vergroten.

Inclusief 8 videolessen over coaching

De opleiding Teamcoach bevat ook 8 uitgebreide videolessen. In de digitale leeromgeving kunnen deze worden gevolgd. Na elke les kun je aan de slag met gerichte oefeningen.

De onderwerpen van deze lessen zijn:

  • wat is coaching;
  • luisteren zonder oordelen;
  • LSD;
  • doelen stellen en motiveren;
  • omgaan met weerstand;
  • feedback geven en ontvangen;
  • gespreksopbouw;
  • evalueren en afsluiten.


Zo werkt studeren bij NHA

Inhoud van de cursus

Studieprogramma opleiding Teamcoach

Onder andere de volgende onderwerpen komen aan bod tijdens de opleiding:



Verbindende communicatie


Leer effectieve communicatievaardigheden en de kunst van verbindend communiceren om harmonie binnen teams te bevorderen.

Oplossingsgerichte coaching

Ontwikkel vaardigheden in oplossingsgerichte coachingstechnieken om teams te begeleiden bij het bereiken van gewenste situaties en doelen.

Teamontwikkeling en -dynamiek

Begrijp de fasen van teamontwikkeling, analyseer teamdynamiek en leer strategieën om teams vlot te laten functioneren.

Leiderschap in de praktijk

Verdiep je in diverse leiderschapsstijlen, groei als een effectieve leider en leer hoe je teams op een menselijke manier kunt leiden.

Weerstand en Teamanalyse

Leer tijdens deze Teamcoach opleiding hoe je effectief omgaat met weerstand binnen teams en krijg inzicht in de analysetechnieken die nodig zijn om de sterke en zwakke punten van een team te identificeren, waardoor je gericht kunt bijdragen aan de verbetering van de teamprestaties.

Coachingprincipes en -strategieën

Verken diverse coachingprincipes, identificeer valkuilen en ontwikkel basiscommunicatiestrategieën voor het voorbereiden en voeren van coachingsgesprekken.

Eigen Bedrijf Starten

De opleiding Teamcoach wordt compleet gemaakt met tien interessante lessen over het starten van een eigen bedrijf. Je leert alles wat je moet weten om een eigen bedrijf te starten. Denk hierbij aan financiering, administratie, verzekeringen, belastingen, marktonderzoek en het schrijven van een ondernemingsplan.

Daarnaast kun je na afronding van de studie gebruik maken van de diensten van een ondernemerscoach. Onze coaches hebben veel ervaring in ondernemen en staan voor je klaar om vragen te beantwoorden.

Korting voor NHA-cursisten op eigen domeinnaam en webhosting

Mocht je voor, tijdens of na de opleiding een eigen bedrijf starten, dan hoort daar natuurlijk ook een website bij. Dankzij onze samenwerking met Mijndomein.nl kun je als cursist tegen een zeer aantrekkelijk tarief webruimte en een domeinnaam aanvragen.

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Iedereen kan een opleiding bij NHA volgen. De meeste cursussen beginnen bij de basis en in je eigen tempo leer jij steeds beter hoe jij je kennis toepast.

Duur van de cursus

Studieduur

De opleiding Teamcoach duurt 9 maanden bij een gemiddeld studietempo van vier uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.

Vragen?

Bel ons: [klik hier voor het telefoonnummer] . We helpen je graag!

Kosten van de cursus

Vanaf749,00 euro

Bijzonderheden

Inclusief persoonlijke begeleiding,Studeer in jouw eigen tempo,Start binnen enkele minuten

Aanvraagformulier gratis studiegids.

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.