NHA Thuisstudies

opleiding Opvoedcoach

Algemene informatie over de cursus

Word een bron van inspiratie en ondersteuning met de opleiding Opvoedcoach

Wil jij graag ondersteuning bieden tijdens de uitdagingen van de opvoeding? Met deze Opvoedcoach opleiding ontdek je hoe je concrete en praktische oplossingen kunt bieden en een blijvend verschil maakt in het leven van de gezinnen, scholen of andere sectoren. Zijn dit de zaken waar jij enthousiast van wordt en waarvan je handen beginnen te jeuken om ermee aan de slag te gaan? Ongeacht of je zelf ouder bent, een toegewijd familielid of iemand die professioneel anderen wil begeleiden, de opleiding Opvoedcoach is perfect voor jou!

Duik in de wereld van opvoedcoaches en ontwikkel de vaardigheden die essentieel zijn in het bijstaan van individuen, het begeleiden van onderwijsinstellingen of het bijstaan van gemeenschappen. De Opvoedcoach opleiding is niet alleen gericht op theoretische kennis, maar biedt ook praktische inzichten waarmee je direct aan de slag kunt.

Leer- en ontwikkelingsproblemen, gedragsuitdagingen en het begrijpen van de dynamiek zijn onderwerpen die behandeld worden binnen de opleiding. Word een bron van inspiratie en ondersteuning voor anderen, terwijl jij jouw passie voor het begeleiden en opvoeden ontdekt.

Een prachtige en zinvolle baan

Als toekomstig opvoedcoach kun je gaan werken in diverse sectoren. Denk hierbij aan het ondersteunen van ouders en verzorgers binnen gezinnen, je inzetten voor maatschappelijk werk, samenwerken met instanties zoals consultatiebureau, kinderopvang en scholen of het begeleiden van individuen via online platforms.

De Opvoedcoach opleiding is ontwikkeld voor zowel beginners als voor onderwijsprofessionals, sociaalwerkers en counselors. Voor mensen die al werkzaam zijn in de gezondheidszorg, zoals psychologen en therapeuten, is het een boeiende bijscholing.

Daarnaast is het een leerzaam programma voor ouders! Of je nu op zoek bent naar verdieping van je huidige kennis of gewoon een nieuwe weg wilt inslaan, de opleiding Opvoedcoach biedt een stimulerende omgeving.


Ontwikkel concrete coachingvaardigheden met deze Opvoedcoach opleiding


In deze opleiding tot Opvoedcoach krijg je inzicht in kinderpsychologie en pedagogiek. Ook ontwikkel je concrete coachings-vaardigheden om effectief met de doelgroep te werken. Ongeacht of je een carrière als opvoedcoach ambieert of simpelweg jouw capaciteiten in het ondersteunen van anderen wilt versterken, deze opleiding is een verrijking voor jouw persoonlijke ontwikkeling.

In de opleiding Opvoedcoach ontwikkel je de vaardigheden die je nodig hebt om een toekomstige opvoedcoach te worden. Dit bereik je door uitgebreide kennis en vaardigheden op te doen in opvoeding, kinderpsychologie en pedagogiek. Om de situatie te begeleiden en ondersteunen is het belangrijk om verschillende onderwerpen te begrijpen. Denk hierbij aan thema’s zoals opvoedingsstijlen en de dynamiek binnen gezinnen.

Voor jou als toekomstig opvoedcoach is het ook van belang om coachingstechnieken- en vaardigheden te ontwikkelen. Op deze manier leer je om effectief om te gaan met opvoedingsproblemen en de ouders doeltreffend te ondersteunen.

Deze complete Opvoedcoach opleiding helpt jou echt verder. Start vandaag nog met de opleiding en leer alle vaardigheden die je nodig hebt om een uitstekende coach te worden.

Nu bij inschrijving: GRATIS handboek[img] www.nha.nl/static/upload/Nederland/5%20Beroep/logo_icons/cover_in10stappen_SDP.png?1648041893758

''Succesvol jouw eigen bedrijf starten''

Ook wanneer je geen eigen bedrijf wil starten is het boeiend om je kennis, inzicht en visie op ondernemen hiermee te vergroten.

Inclusief 8 videolessen over coaching

De opleiding Opvoedcoach bevat ook 8 uitgebreide videolessen. In de digitale leeromgeving kunnen deze worden gevolgd. Na elke les kun je aan de slag met gerichte oefeningen.

De onderwerpen van deze lessen zijn:

  • wat is coaching;
  • luisteren zonder oordelen;
  • LSD;
  • doelen stellen en motiveren;
  • omgaan met weerstand;
  • feedback geven en ontvangen;
  • gespreksopbouw;
  • evalueren en afsluiten.


Zo werkt studeren bij NHA

Inhoud van de cursus

Studieprogramma opleiding Opvoedcoach

Tijdens de opleiding Opvoedcoach behandelen we een breed scala aan onderwerpen waar jij actief mee aan de slag gaat. De volgende onderwerpen komen aan bod:

Kinderpsychologie en pedagogiek

Er wordt gestart met de basis, welke verschillen zitten er in opvoedstijlen en in visies. Daarnaast wordt er ook gekeken naar de ontwikkeling van het jonge kind, het basisschoolkind en de adolescent.

Problemen en uitdagingen in de opvoeding

De ontwikkeling van leer-, ontwikkelings- en gedragsproblemen wordt onderzocht, waarbij aandacht besteed wordt aan factoren zoals vriendschappen en (cyber)pesten. Bovendien worden bijkomende problemen, waaronder eet-, zindelijkheids- en slaapproblemen, geanalyseerd om een volledig inzicht te krijgen in de mogelijke problemen en uitdagingen binnen een gezin.

Coachen bij opvoedproblemen

In deze module van de opleiding Opvoedcoach worden verschillende methoden en technieken besproken die je kunt toepassen bij opvoedproblemen. Je gaat ook leren hoe jij je eigen visie ontwikkelt en wat de verschillen tussen straffen, belonen en grenzen stellen zijn. Tot slot wordt er uitgebreider ingegaan op de samenwerking met instanties zoals het consultatiebureau, kinderopvang en de school.

Eigen coaching praktijk starten

De opleiding Opvoedcoach wordt compleet gemaakt met tien interessante lessen over het starten en runnen van een eigen coaching praktijk. Zoals tariefberekeningen, ondernemingsvormen, administratie, marketing, website, promotie, marktonderzoek en ondernemingsplan. Maar ook wanneer je geen eigen praktijk wilt starten, zijn dit onderwerpen die jouw kennis, inzicht en visie op het ondernemen vergroten.

Korting voor NHA-cursisten op eigen domeinnaam en webhosting

Mocht je voor, tijdens of na de opleiding een eigen bedrijf starten, dan hoort daar natuurlijk ook een website bij. Dankzij onze samenwerking met Mijndomein.nl kun je als cursist tegen een zeer aantrekkelijk tarief webruimte en een domeinnaam aanvragen.

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Iedereen kan een opleiding bij NHA volgen. De meeste cursussen beginnen bij de basis en in je eigen tempo leer jij steeds beter hoe jij je kennis toepast.

Duur van de cursus

Studieduur

De opleiding Opvoedcoach duurt 9 maanden bij een gemiddeld studietempo van vier uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.

Vragen?

Bel ons: [klik hier voor het telefoonnummer] . We helpen je graag!

Kosten van de cursus

Vanaf849,00 euro

Bijzonderheden

Inclusief persoonlijke begeleiding,Studeer in jouw eigen tempo,Start binnen enkele minuten

Aanvraagformulier gratis studiegids.

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.