NHA Thuisstudies

opleiding Vitaliteitscoach + praktijkdag Gesprekstechnieken

Algemene informatie over de cursus

Word vitaliteitscoach en help anderen hun welzijn te bevorderen

Ben jij geïnteresseerd in de wereld van vitaliteit en wil je niet alleen je eigen leven, maar ook dat van anderen verbeteren? Wil jij een expert worden in het bijdragen aan een vitaal leven? Leer in de opleiding Vitaliteitscoach de fijne kneepjes van een vakgebied dat de laatste jaren enorm is gegroeid.



Wat ga je leren tijdens de opleiding Vitaliteitscoach?

Leer BRAVO-factoren voor gezondheid en balans

Stimuleer autonomie en een positieve mindset

Pas theoretische kennis direct toe in praktijkcasussen

Leer alles over het starten van een eigen bedrijf

Inclusief talloze instructievideo’s!


Ontdek de impact van leefstijlevolutie op vitaliteit

In deze opleiding tot Vitaliteitscoach ontdek je de impact van leefstijlevolutie op vitaliteit, met aandacht voor psychologie, fysiologie en sociale omgeving. Ontdek de BRAVO-factoren (Bewegen, Roken, Alcohol, Voeding, Ontspanning) en leer meer over energiemanagement.

Verschillende strategieën om angst, pijn en vermoeidheid te helpen inzien bij de cliënt worden behandeld in deze opleiding tot Vitaliteitscoach. Je gaat meer leren over positieve gezondheid, ethiek en de professionele houding van een vitaliteitscoach.



Een positieve impact maken op het leven van anderen

Deze opleiding Vitaliteitscoach is geschikt voor iedereen die gepassioneerd is over gezondheid en welzijn en die een positieve impact wil maken op het leven van anderen.

Of je nu je carrière een nieuwe richting wil geven, je kennis wil verbreden of een eigen praktijk als zelfstandig vitaliteitscoach wil starten, deze opleiding biedt de kennis en vaardigheden die je nodig hebt.

De opleiding Vitaliteitscoach is ook uitermate geschikt voor professionals die hun bestaande aanbod willen uitbreiden met vitaliteitscoaching.

Kijk verder dan traditionele gezondheid met de opleiding Vitaliteitscoach

Als aanstaande vitaliteitscoach kijk je verder dan traditionele gezondheid door met de cliënten zowel fysieke als de mentale en omgevingsaspecten van welzijn te bespreken. Zo hou jij je ook bezig met de verbinding tussen lichaam, geest en omgeving.

Deze opleiding Vitaliteitscoach maakt je een professional die anderen naar een gezonder, vitaler en gelukkiger leven begeleidt.



Ben jij klaar om mensen te inspireren?

Tijdens de opleiding leer je meer over de principes van vitaliteit. Je leert niet alleen over het belang van beweging, voeding en ontspanning voor een gebalanceerd leven, maar ook hoe je deze kennis op een effectieve manier kunt overdragen op anderen.

Na de opleiding ben je klaar om mensen te inspireren en hen te ondersteunen bij het veranderen van hun leven.

Nu bij inschrijving: GRATIS handboek[img] www.nha.nl/static/upload/Nederland/5%20Beroep/logo_icons/cover_in10stappen_SDP.png?1648041893758

''Succesvol jouw eigen bedrijf starten''

Ook wanneer je geen eigen bedrijf wil starten is het boeiend om je kennis, inzicht en visie op ondernemen hiermee te vergroten.

Inclusief 8 videolessen over coaching

De opleiding Vitaliteitscoach bevat ook 8 uitgebreide videolessen. In de digitale leeromgeving kunnen deze worden gevolgd. Na elke les kun je aan de slag met gerichte oefeningen.

De onderwerpen van deze lessen zijn:

  • wat is coaching;
  • luisteren zonder oordelen;
  • LSD;
  • doelen stellen en motiveren;
  • omgaan met weerstand;
  • feedback geven en ontvangen;
  • gespreksopbouw;
  • evalueren en afsluiten.


Zo werkt studeren bij NHA

Inhoud van de cursus

Studieprogramma opleiding Vitaliteitscoach

Tijdens de opleiding Vitaliteitscoach behandelen we een breed scala aan onderwerpen waarmee jij actief aan de slag gaat. De volgende onderwerpen komen onder andere aan bod:



BRAVO-factoren

Verdiep je in de kernprincipes van een gezonde leefstijl: bewegen, roken, alcohol, voeding en ontspanning. Een verbetering van deze factoren draagt bij aan een betere gezondheid en balans.



Vitaliteit meten

Leer tijdens deze module van de opleiding Vitaliteitscoach hoe je vitaliteit meetbaar maakt met behulp van scans en modellen. Ze helpen je om de hulpvragen van cliënten in kaart te brengen.



Uitdagingen rondom vitaliteit

Hoewel een zinvol leven er voor iedereen verschillend uit kan zien, bestaat de kern vooral uit het voeren van regie over het eigen leven. Je leert over obstakels die dit kunnen bemoeilijken.



Autonomie en mindset

Een belangrijk onderdeel van vitaal leven is het stimuleren van autonomie, waarbij jij de cliënten zelf regie leert te nemen over hun gezondheid. Daarnaast leer je tijdens de opleiding Vitaliteitscoach ook meer over het ontwikkelen van een positieve mindset waarmee een cliënt zijn gezondheidsdoelen kan bereiken.

Talloze praktijkcasussen

De opleiding Vitaliteitscoach bevat veel praktijkcasussen. Hierdoor zie je hoe een vitaliteitscoach een situatie zou aanpakken, maar ga je zelf ook aan de slag met casussen. Zo pas je de theoretische kennis direct toe in de praktijk. Op deze manier ben je optimaal voorbereid op het vak.

Eigen Bedrijf Starten

De opleiding Vitaliteitscoach wordt compleet gemaakt met tien interessante lessen over het starten van een eigen bedrijf. Je leert alles wat je moet weten om en eigen bedrijf te starten. Denk hierbij aan financiering, administratie, verzekeringen, belastingen, marktonderzoek en het schrijven van een ondernemingsplan. Ook wanneer je niet de ambitie hebt om een eigen bedrijf te starten, bieden deze lessen waardevolle informatie.

Daarnaast kun je na afronding van de studie gebruik maken van de diensten van een ondernemerscoach. Onze coaches hebben veel ervaring in ondernemen en staan voor je klaar om vragen te beantwoorden.



Korting voor NHA cursisten op eigen domeinnaam en webhosting

Mocht je voor, tijdens of na de opleiding een eigen bedrijf starten, dan hoort daar natuurlijk ook een website bij. Dankzij onze samenwerking met Mijndomein.nl kun je als cursist tegen een zeer aantrekkelijk tarief webruimte en een domeinnaam aanvragen.



Vervolgopleiding

Wil je na het volgen van de opleiding Vitaliteitscoach verder studeren? Dan is een van de volgende cursussen wellicht geschikt voor je:

[url= www.nha.nl/beroepsopleidingen/psychologie/mindfulness]Mindfulness

In beide gevallen gaat het om technieken die regelmatig in de lesstof worden genoemd als een mogelijk onderdeel van jouw coaching. De technieken worden in de lesstof echter niet uitgebreid beschreven. Wil je deze technieken toepassen of er meer over weten, dan is verdere studie aan te raden.

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Iedereen kan een opleiding bij NHA volgen. De meeste cursussen beginnen bij de basis en in je eigen tempo leer jij steeds beter hoe jij je kennis toepast.

Duur van de cursus

Studieduur

De studieduur voor de opleiding Vitaliteitscoach is 9 maanden bij een normaal studietempo van 4 uur per week. Maar sneller of langzamer kan en mag altijd!

Je bepaalt jouw eigen tempo. Zo is de studie perfect te combineren met een drukke baan en met jouw hobby's. Je kunt elke dag van het jaar starten met deze thuisstudie.

Vragen?

Bel ons: [klik hier voor het telefoonnummer] . We helpen je graag!

Kosten van de cursus

Vanaf769,00 euro

Bijzonderheden

Start je eigen coachingspraktijk,Gratis ondernemerscoach,Studeer in jouw eigen tempo

Aanvraagformulier gratis studiegids.

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.