IMF Academy (International Management Forum)

Financial Crime Specialist

Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?

In deze actuele Financial Crime Specialist training komen alle belangrijke vormen van financieel-economische criminaliteit aan bod met interessante casuïstiek en scenario's uit de praktijk. Allereerst wordt uw kennis van processen, procedures en wet- en regelgeving om financial crime tegen te gaan geactualiseerd. U leert financial crime risico's in kaart te brengen en procedures te ontwikkelen om financial crime te beheersen. U leert welke maatregelen u kunt en moet nemen bij de aanpak van een vermoedelijk of geconstateerd geval van financiële criminaliteit. U leert signalen van financial crime te herkennen, onderzoeken en beheersen. Hierdoor kunt u financial crime incidenten zoveel mogelijk voorkomen en de (ook reputatie) schade beperken.

Na deze praktische en actuele training bent u (beter) in staat om in uw organisatie (mede) verantwoordelijkheid te dragen voor het voorkomen en ontdekken van financial crime en zult u een volwaardige gesprekspartner zijn voor o.a. het management en toezichthoudende en juridische partijen.

Opleidingsinhoud

In 4 dagen worden onder meer de volgende onderwerpen behandeld:
Hoe organiseert u effectieve fraudebestrijding?
Bestrijding witwassen en terrorisme financiering: KYC (Know Your Customer)
Omkoping en corruptie: veel organisaties zijn zich nog steeds onvoldoende bewust van de risico's en (persoonlijke) aansprakelijkheid voor corruptie bij nationaal en internationaal zakendoen. Steeds meer landen en toezichthouders stellen strenge straffen in het vooruitzicht voor organisaties die geen beleid hebben t.a.v. corruptie
Intern onderzoek: het verrichten van intern onderzoek en waarheidsvinding zijn van belang voor zowel het blootleggen van financieel-economische criminaliteit als voor het nemen van (nog betere) preventiemaatregelen. Ook kan een toezichthouder of opsporingsdienst u verrassen met een onderzoek!
ESG, sustainability fraude, cybercrime, fraude en witwassen met cryptovaluta
Het doel van deze training is het verbreden, verdiepen en actualiseren van uw kennis over financial crime. Actuele casuïstiek, relevante wet- en regelgeving, jurisprudentie en tal van voorbeelden uit de praktijk van uw trainers maken deel uit van deze boeiende Financial Crime Specialist training.

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

De training Financial Crime Specialist wordt op HBO/Bachelor niveau gegeven. U heeft geen specifieke voorkennis nodig om succesvol deel te kunnen nemen aan deze training.

Opleidingsduur

4 dagen

Kosten

De kosten van de 4-daagse training Financial Crime Specialist bedragen € 4.380,- (excl. BTW) per persoon, incl. koffie/thee, alle lunches en documentatiemateriaal.

Bijzonderheden

IMF Academy is gespecialiseerd in het ontwikkelen en uitgeven van (veelal schriftelijke) cursussen en opleidingen. Deze sluiten direct aan bij het belangstellingsniveau van professionals en bestrijken onder meer het Security, Financiële, Logistieke, HRM en IT-vakgebied. IMF is al meer dan 30 jaar actief op de Nederlandse markt en sinds 18 jaar ook internationaal. De internationale cursussen en opleidingen worden in meer dan veertig landen verkocht.

Gratis informatie aanvragen

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.