CLS Trainingen

MongoDB Spatial

Algemene informatie over de cursus

MongoDB is een NoSQL opensource database, die met JSON-achtige data werkt. Data worden opgeslagen in zogenaamde ‘documents’, in plaats van in de gebruikelijke tabellen.

Met MongoDB kunt u sneller ontwikkelen, makkelijker ‘deployen’ en makkelijker opschalen. Dit komt omdat MongoDB gebouwd is om met big data om te gaan en daarnaast flexibel is.

Productiviteit kan verhoogd worden door het flexibele karakter van het documentmodel, waarvan MongoDB gebruik maakt. Aangezien vele applicaties gebruik maken van de cloud is MongoDB de database om te gebruiken.

In de cursus wordt gekeken naar GeoJSON. Dit dataformat lijkt enorm op het JSON-format met een aantal specifieke ruimtelijke attributen. In dit GeoJSON format kunnen verschillende types voorkomen. Daarna zal worden ingegaan op een aantal van deze types. Denk hierbij aan punten, lijnen en polygonen. U zult verschillende van deze datatypes inladen en er ruimtelijke analyses mee uitvoeren. Een groot aantal ruimtelijke analysemogelijkheden komen aan bod. Functies als geoWithin, geoIntersects en nearSpere worden uitvoerig besproken en gebruikt.

De cursus MongoDB Spatial is speciaal bestemd voor ontwikkelaars of beheerders, die reeds enige ervaring hebben met MongoDB en zich verder willen verdiepen in de ruimtelijke mogelijkheden die het biedt.

Na afloop van de cursus weet u welke ruimtelijke datatypes er zijn. U kunt deze datatypes correct inladen. De ruimtelijke functies in MongoDB zijn duidelijk voor u en u weet hoe u analyses kunt uitvoeren op deze datatypes.

Cursusmateriaal en lunches zijn bij de prijs inbegrepen.
Doelgroep

De cursus is geschikt voor ontwikkelaars of beheerders met enige ervaring met MongoDB, die zich verder willen verdiepen in de ruimtelijke mogelijkheden MongoDB het biedt.

Voorkennis

Kennis van en enige ervaring met MongoDB is vereist.

Duur

De cursus duurt een dag.

Groepsgrootte

De maximale groepsgrootte bedraagt acht personen.

Certificaat

Na afloop van de cursus ontvangt u een certificaat.

Plaatsen / leslocaties

apeldoorn

Gratis informatie aanvragen

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.

Laatst bekeken