CLS Trainingen

QGIS Basis

Algemene informatie over de cursus

Tijdens de cursus QGIS Basis leert u alle belangrijke onderdelen van QGIS om daarna zelf aan de slag te gaan. QGIS is een krachtige Desktop GIS-oplossing waaraan geen licentiekosten zijn verbonden.

Tijdens de cursus krijgt u eerst een overzicht van de mogelijkheden van het pakket. Aan de hand van praktijkvoorbeelden worden de verschillende functies behandelend. Vanaf de eerste dag gaan wij aan de slag met opdrachten. Aan het einde van de eerste dag kunt u al zelfstandig ruimtelijke data omzetten in eigen kaarten.

Tijdens de cursus gaan wij werken met verschillende kaartlagen, data koppelen en leert u omgaan met analyses en queries. Daarna leert u ook zelf kaartlagen aanmaken en hierin tekenen en muteren.

U kunt na deze training zelfstandig ruimtelijke data bewerken en weergeven op kaarten. Daarnaast leert u de belangrijkste analysetools en functies te gebruiken. Na afloop kunt u zelfstandig aan de slag met het programma. Wilt u nog verder leren? De cursus QGIS Gevorderd biedt nog verdere verdieping. Heeft u liever een korter traject? Dan kunt u bij ons terecht voor de cursus QGIS Introductie.

Voor een uitgebreide omschrijving van de inhoud van deze training, verwijzen wij u graag naar het tabblad Inhoud waar u een gedetailleerde omschrijving van de behandelde onderwerpen van deze basiscursus QGIS kunt vinden.

Tijdens de cursus maakt u gebruik van een volledig ingerichte laptop. U hoeft dus niets mee te nemen. Het cursusmateriaal en de lunch zijn bij de cursus inbegrepen.
Doelgroep

Deze training is bestemd voor iedereen die met QGIS werkt of wil gaan werken en alle mogelijkheden van het programma wil leren kennen.

Voorkennis

Deze cursus kan zonder specifieke voorkennis worden gevolgd. Van de deelnemer wordt MBO werk- en denkniveau verwacht.

Duur

De cursusduur bedraagt drie dagen.

Groepsgrootte

De maximale groepsgrootte bedraagt acht deelnemers. Er is tijdens deze training voldoende ruimte voor persoonlijke aandacht.

Certificaat

Alle deelnemers ontvangen na afloop van de cursus een certificaat.

Plaatsen / leslocaties

amsterdam,eindhoven,rotterdam,apeldoorn

Gratis informatie aanvragen

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.