CLS Trainingen

R Spatial

Algemene informatie over de cursus

Het doel van de cursus R Spatial is het kunnen gebruiken van het QGIS-package in R voor het uitvoeren van statistische en geografische analyses. Tevens leert u geografische data-analyses uit te voeren op (geo)data uit verschillende bronnen.

Tijdens de cursus worden de belangrijkste programmeer-concepten besproken die nodig zijn om ruimtelijke analyses uit te voeren in R. Daarna wordt gekeken in hoeverre R zelfstandig ruimtelijke analyses kan uitvoeren. Hierin zal men zien dat R op zichzelf al ontzettend veel mogelijkheden heeft op het gebied van ruimtelijke presentatie en analyse. Vervolgens wordt verder ingegaan op de extensies die R biedt op QGIS.

De docent behandelt de theorie en begeleidt de cursisten met de oefeningen. Iedere cursist heeft een eigen werkplek. De cursisten leren door te doen en worden voorzien van goed cursusmateriaal. Het is in overleg mogelijk dat de cursisten voorbeelden aandragen uit hun eigen praktijk. Na het volgen van de cursus is men in staat het geleerde meteen in de praktijk toe te passen.

Het cursusmateriaal en de lunch zijn bij de cursus inbegrepen.
Doelgroep

Deze cursus is bestemd voor iedereen die tijdens zijn of haar werkzaamheden en/of studie het QGIS-package in R wil gebruiken voor het uitvoeren van statistische en geografische analyses.

Voorkennis

Voor het volgen van deze cursus is basiskennis van R-programmeren vereist.

Duur

De duur van deze cursus is twee dagen.

Groepsgrootte

De maximale groepsgrootte bedraagt acht personen.

Certificaat

Alle deelnemers ontvangen na afloop van de training een certificaat.

Plaatsen / leslocaties

apeldoorn

Gratis informatie aanvragen

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.

Laatst bekeken