CLS Trainingen

APEX Advanced

Algemene informatie over de cursus

APEX is al een tijd op de markt en begint volwassen te worden. Oracle neemt dit product zeer serieus en brengt regelmatig nieuwe versies op de markt.. Dit heeft er, samen met de enorme populariteit van APEX onder ontwikkelaars, toe bijgedragen dat veel bedrijven momenteel aan het experimenteren zijn met APEX, of het reeds serieus gebruiken. APEX wordt als een serieus alternatief overwogen voor Forms en Reports applicaties. Daarnaast kijken bedrijven ook naar de migratie van Oracle/Java projecten.

Tijdens de cursus APEX Advanced worden vele best practices behandeld, zoals de opzet van een applicatie, generieke functionaliteit en de API en dictionary views van APEX. Er wordt een echte toepassing gebouwd, met daarbij veel handige tips en tricks uit de praktijk. Deze toepassing bestaat uit twee applicaties, een front-office en een back-office applicatie om een eenvoudig document management systeem op te zetten.

De back-office applicatie fungeert als een administratie en onderhoudsapplicatie voor autorisatie en authenticatie t.b.v. de front-ofice applicatie voor de eindgebruikers. Deze eindgebruikers kunnen in de front-office applicatie documenten uploaden naar de database en indexeren.

Ook kunnen de documenten worden gedownload en worden doorzocht op inhoud en metadata. Daarbij wordt de geavanceerde Oracle text functionaliteit van de database gebruikt. In deze applicaties worden ook plugins en dynamic actions toegepast.

De cursus is inclusief cursusmateriaal en lunch.

Heeft u speciale wensen? Of wilt u de cursus graag bij u op locatie volgen? Dat is mogelijk! Neem gerust contact met ons op voor de mogelijkheden.
Doelgroep

Deze cursus is bedoeld voor personen die de stap willen maken van het experimenteren met APEX naar het gebruik van APEX in productie-omgevingen.

Voorkennis

Onderstaande voorkennis is vereist:

  • Oracle Database: SQL fundamenten deel 1 of vergelijkbare kennis;
  • Oracle Database: PL/SQL of vergelijkbare kennis;
  • Oracle Database 12c: PL/SQL, de procedurele extensie of vergelijkbare kennis;
  • Oracle APEX Fundamentals deel 1 of vergelijkbare kennis.

Kennis van Front-end Development met JavaScript of vergelijkbare kennis wordt als een pre beschouwd.

Duur

De duur van deze cursus is drie dagen.

Groepsgrootte

De maximale groepsgrootte bedraagt twaalf personen.

Certificaat

Na afloop van deze opleiding ontvangen alle deelnemers een certificaat.

Plaatsen / leslocaties

nieuwegein

Gratis informatie aanvragen

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.