CLS Trainingen

Java Programmeren

Algemene informatie over de cursus

Tijdens de cursus Java Programmeren leert u de basisprincipes van het Java-platform en de programmeertaal Java. Tijdens de training maakt u gebruik van een Eclipse ontwikkelomgeving. U wordt begeleid door een ervaren Java docent.

Ten eerste wordt gekeken hoe Java-code wordt omgezet in byte code. Daarna wordt een introductie gegeven in object-georiënteerd programmeren. Hierbij komen onderwerpen als classes, objecten en constructors aan de orde.

Om in Java daadwerkelijk programmatuur te schrijven moet een aantal standaard programmeerconcepten begrepen worden. Denk hierbij aan: data types, variabelen, strings, arrays, Flow control en expressies.

Nadat er een bredere kennis is ontstaan van object-georiënteerd programmeren en standaard programmeerconcepten kan er dieper worden ingegaan op object-georiënteerd programmeren. Hierbij komen de volgende onderwerpen aan bod: encapsulating data, object references, garbage collection, overerving van classes, method overloading & overriding, polymorfisme, abstract classes en interfaces.

Nadat van al deze kennis meer begrip is ontwikkeld, worden een aantal extra onderwerpen worden uitgelegd. Denk hierbij aan: exception handling, packages & import statements, filesystem I/O en de Java API.

De lunch en het cursusmateriaal zijn bij de cursus inbegrepen.

Heeft u speciale wensen? Of wilt u de cursus graag bij u op locatie volgen? Dat is mogelijk! Neem gerust contact met ons op voor de mogelijkheden.
Doelgroep

Deze cursus is bestemd voor iedereen die in Java wil programmeren.

Voorkennis

Ervaring met programmeren is niet noodzakelijk maar kan u enorm helpen om de concepten makkelijker tot u te nemen. De cursus Leren programmeren met python geeft u extra handvatten hierbij.

Duur

De duur van deze cursus is drie dagen.

Groepsgrootte

De groepsgrootte is maximaal vijf deelnemers.

Certificaat

Na afloop van deze opleiding ontvangen alle deelnemers een certificaat.

Plaatsen / leslocaties

apeldoorn

Gratis informatie aanvragen

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.