CLS Trainingen

BIM-coördinator

Algemene informatie over de cursus

Steeds meer en steeds grotere projecten worden uitgevoerd in BIM. Dit betekent dat de coördinatie van BIM-projecten een steeds belangrijkere rol krijgt. Een BIM-coördinator is verantwoordelijk voor het systeemtechnisch coördineren van het BIM specifieke aspect van een bouwproces. Daarin is de BIMN-coördinator de technische spil op gebied van het koppelen van gebouwmodellen, de aspectmodellen en andere programma’s. Ook het inrichten en toetsen van gebouwmodellen (model checking & clash control) en het genereren van informatie voor de productie behoort tot de taken.

Een BIM-coördinator is een systeembouwer, die zorgt dat het BIM-proces verankerd is. Hij toont zich als een teamspeler tussen de verschillende partijen. U moet dus over zowel hard als soft skills beschikken en in staat zijn om op operationeel level samen te werken met interne én externe partijen.

Als BIM-coördinator beschikt u over technische, analytische en organisatorische competenties en bent u in staat om op operationeel niveau de samenwerking met interne en externe partijen uit te voeren. U beschikt tevens over goede communicatieve eigenschappen om alle partijen op een effectieve manier te laten samenwerken. U bent op de hoogte van de meest actuele ontwikkelingen in het vakgebied en in staat om te beoordelen hoe u deze kunt vertalen naar de operationele context van de organisatie en de uitvoering van de bouwprojecten die met BIM worden uitgevoerd. U heeft actuele kennis en vaardigheden op het gebied van ontwerp- en/ of bouwprocesmanagement, BIM en ICT en open standaarden.

Een goede BIM-coördinator vergroot de kans op succesvolle BIM-projecten. Vaak wordt in de praktijk een BIM-modelleur ingezet als BIM-coördinator, maar die beschikt meestal niet over de juiste kennis en vaardigheden om het project te coördineren. Daarom bieden wij de opleiding BIM Coördinator aan.

Tijdens de cursus BIM-coördinator leert u hoe u op de juiste manier de leiding houdt over de uitvoering van het project. Dit gebeurt in kleine groepen van vier tot zes deelnemers. Hierbij wordt theorie afgewisseld met de praktijk, doordat er twee praktijkdagen in het opleidingstraject zijn opgenomen. Daarnaast krijgt iedereen een eigen mentor toegewezen die niet alleen tijdens, maar ook tot drie maanden na afloop begeleidt. U kunt hierdoor rekenen op hulp en ondersteuning wanneer u de geleerde kennis gaat toepassen in uw eigen organisatie.

De opleiding BIM Coördinator bestaat uit:

 een intake gesprek – door middel van een intake wordt uitgelegd wat u kunt verwachten van de opleiding. Ook wordt vastgesteld waar u staat met uw BIM-kennis. Deze uitgangssituatie wordt meegenomen in uw persoonlijk ontwikkelplan. Tevens worden hiermee de leerdoelen bepaald. De intake wordt gedaan door uw mentor/coach;
  • vier opleidingsdagen;
  • twee praktijkdagen waarbij u zelf aan de slag gaat en al het geleerde meteen kunt toepassen. Tijdens deze praktijkdagen werkt u aan uw eigen BUP (BIM Uitvoeringsplan);
  • intensieve begeleiding voor en na de opleiding;
  • een eindpresentatie – de opleiding wordt afgesloten met een eindpresentatie van de door uw samengestelde BUP. Bij deze presentatie zal uw leidinggevende ook aanwezig zijn. Hierna ontvangt u uw certificaat en is het tijd voor een welverdiende borrel.

Studiemateriaal en reprorechten zijn bij de cursusprijs inbegrepen. Ook worden tijdens de lesdagen koffie, thee, water en lunch verzorgd. Daarnaast werkt u met hardware en software die door ons wordt aangeleverd.
Doelgroep

Deze cursus is bestemd voor hen, die met Revit van een schets een BIM-model willen leren maken en deze presenteren.

Voorkennis

Voor deze cursus is (steden)bouwkundig inzicht en kennis van Autodesk Revit en Microsoft Windows vereist.

Duur

De cursusduur is een dag.

Groepsgrootte

De maximale groepsgrootte bedraagt acht personen.

Certificaat

Alle deelnemers ontvangen na afloop van de training een certificaat.

Plaatsen / leslocaties

den bosch

Gratis informatie aanvragen

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.