CLS Trainingen

MicroStation Basis

Algemene informatie over de cursus

In de cursus MicroStation Basis leert u zelfstandig 2D-tekeningen op te zetten en te bewerken binnen de structuur van een werkomgeving.

Op de eerste dag wordt de basis gelegd voor het werken met MicroStation. Na de installatie laat de docent u kennismaken met de interface en de verschillende muisfuncties van het programma. Hierna wordt er gewerkt met Accudraw. Onder begeleiding van de docent worden verschillende oefeningen gemaakt, waarmee u de eerste stappen zet met het tekenen met MicroStation.

De vaardigheden die tijdens de eerste cursusdag zijn opgedaan, worden op de tweede cursusdag verder ontwikkeld. Deze dag staat in het teken van tekenen. U maakt veel oefeningen om deze vaardigheid in de vingers te krijgen. Er wordt gebruik gemaakt van verschillende snap- en tekenfuncties en er wordt geleerd hoe de elementen in de tekening gemodificeerd en gemanipuleerd kunnen worden. Ook wordt er op deze dag aandacht besteed aan lagen en arceren.

Tijdens de laatste cursusdag worden de geavanceerde functies in het programma behandeld en leert u werken met selecties en cellen. Om verschillende bestanden in te laden leert u werken met reference files. Tot slot worden de tekeningen geannoteerd en geplot.

Het is ook mogelijk om deze cursus als een maatwerktraining bij u op het bedrijf te organiseren. Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen.

Het cursusmateriaal en de lunch zijn bij de cursus inbegrepen.

Wanneer u al ervaring heeft met het werken met CAD-programma’s (bijvoorbeeld AutoCAD), dan adviseren wij de cursus MicroStation voor (Auto)CAD-kenners.
Doelgroep

Deze basiscursus is bestemd voor iedereen die met MicroStation wil gaan tekenen.

Voorkennis

Er wordt van de cursist verwacht dat hij kan werken met Windows.

Duur

De cursusduur van de basiscursus MicroStation is drie dagen.

Groepsgrootte

De maximale groepsgrootte bedraagt acht deelnemers.

Certificaat

Na afloop van deze training MicroStation ontvangt iedere deelnemer een certificaat.

Plaatsen / leslocaties

amsterdam,eindhoven,rotterdam,apeldoorn

Gratis informatie aanvragen

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.