CLS Trainingen

Excel Data beheren

Algemene informatie over de cursus

Excel wordt veel gebruikt voor het bijhouden van (lange) lijsten met gegevens. Deze gegevens kunnen zowel met de hand worden ingevoerd, als  vanuit een andere database worden geïmporteerd.

Wanneer u zelf de data in Excel invoert, is het van belang dat dit op de juiste manier gebeurt. Om dit af te dwingen kunt u gebruik maken van gegevensvalidatie. U bepaalt wat wordt ingevoerd en aan welke regels de invoer moet voldoen. Voldoet de invoer niet aan de regels, dan verschijnt uw eigen foutmelding.

Worden de gegevens geïmporteerd, dan moet u de data vaak nog op allerlei manieren aanpassen. Mogelijk moet u kolommen splitsen of juist samenvoegen.

Hiervoor leert u tijdens de cursus Excel Data beheren niet alleen diverse tekstfuncties waarmee u dit kunt bereiken, maar ook hoe u snel alle lege cellen kunt vullen met bijvoorbeeld de inhoud van de cel erboven. Staan de missende gegevens in een andere Excel-werkmap, dan gaan wij deze koppelen met behulp van de functie verticaal zoeken.

Als het bestand geschikt is, gaan wij de gewenste data zichtbaar maken. Dit begint met een eenvoudige sortering en gaat via het gebruik van filters en het maken van tabellen uiteindelijk naar het maken van draaitabellen.

Het onderwerp draaitabellen zal uitgebreid worden behandeld. Wij beginnen met de basistechnieken, maar uiteindelijk gaan wij de data op allerlei manieren groeperen, de waarden omzetten naar percentages en formules, en functies gebruiken in de draaitabel. Ook leert u hoe u de gegevens van de draaitabel eenvoudig kunt vernieuwen.

Handig om te weten:

  • wanneer u alleen het onderwerp draaitabellen wilt behandelen, verwijzen wij u naar de snelcursus Draaitabellen in Excel;
  • de cursustijden zijn van 9.00 tot 16.00 uur;
  • deze training kan ook in het Engels worden gegeven;
  • wij verzorgen deze cursus ook als een maatwerkopleiding bij u op het bedrijf;
  • na afloop van deze cursus Excel kunt u een jaar lang zonder extra kosten gebruik maken van onze e-mail helpdesk.

Het cursusmateriaal en de lunch zijn bij de cursus inbegrepen.
Doelgroep

Deze cursus is bestemd voor Excel-gebruikers die gegevens moeten analyseren en rapporteren.

Voorkennis

Voor deze training is enige basiskennis van Excel vereist.

Duur

De duur van deze cursus is een dag.

Groepsgrootte

De maximale groepsgrootte bedraagt acht personen.

Certificaat

Alle deelnemers ontvangen na afloop een certificaat.

Plaatsen / leslocaties

amsterdam,eindhoven,rotterdam,apeldoorn,roosendaal

Gratis informatie aanvragen

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.