CLS Trainingen

SAFe for Teams

Algemene informatie over de cursus

Op dit moment is Scrum de meest gebruikte Agile-aanpak voor het ontwikkelen van software. Toch stuiten Scrum-teams vaak op problemen, omdat de rest van de organisatie (nog) niet Agile werkt en omdat afstemming van de teamwerkzaamheden op programma- en portfolioniveau nodig blijkt. SAFe biedt in deze gevallen hulp.

SAFe wordt in middelgrote tot grote organisaties toegepast en is in vier varianten verkrijgbaar: Essential, Portfolio, Large Solution en Full SAFe . De voordelen van het toepassen van SAFe worden in een groot aantal case studies toegelicht. In alle gevallen zijn de resultaten: een snellere time-to-market, een drastische afname van het aantal defects, een forse verhoging van de productiviteit en een hogere motivatie bij werknemers.

Tijdens de cursus SAFe for Teams wordt naast algemene SAFe-, Lean- en Agile-zaken, ingegaan op de rollen en verantwoordelijkheden binnen de teams, het beheren van backlogs, het uitvoeren van sprints in SAFe, technische practices en het plannen van een Program Increment (PI, periode van 5 iteraties/10 weken).

Ook ervaart u als betrokkene bij een Agile Release Train (ART, team van Agile-teams) hoe je in een Agile-omgeving functioneert waarbij Scrum, Kanban en XP de basis vormen. We gaan in op het plannen en uitvoeren van iteraties. Door de inspirerende oefeningen tijdens deze training is uw rugzak optimaal gevuld om aan de slag te gaan om meer verschil te maken binnen uw Agile Release Train.

Theorie en praktijk worden op een interactieve manier behandeld en besproken in deze trainingen, waarbij de rode draad van de training niet uit het oog verloren wordt. Onze trainers zijn zeer ervaren SAFe Program Consultants en werkzaam in het vakgebied en hebben bij diverse grote landelijke organisaties diverse SAFe implementatietrajecten begeleid.

Examen

De training bereidt u voor op het SAFe Practitioner-examen. Het SAFe Practitioner (SP)-examen is een anderhalf uur durend multiplechoice-examen met 45 vragen. Bij 35 vragen of meer goed is de kandidaat geslaagd. Het examen wordt online afgenomen door de Scaled Academy.

Lunches, cursusmateriaal en de examenkosten zijn bij de prijs inbegrepen.
Doelgroep

Deze training is gericht op iedereen die werkt binnen een van de teams in een Agile Release Train, waaronder met name software developers, analisten, testers en materiedeskundigen.

Voorkennis

Voorkennis van Agile-principes en -practices in het algemeen en SAFe-basiskennis is een pre.

Duur

De cursus duurt twee dagen.

Groepsgrootte

De maximale groepsgrootte bedraagt twaalf personen.

Certificaat

Na afloop van de cursus neemt u deel aan het examen SAFe Practitioner. De kosten voor het examen zijn in de prijs inbegrepen.

Plaatsen / leslocaties

amersfoort

Gratis informatie aanvragen

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.