CLS Trainingen

R GGPlot

Algemene informatie over de cursus

De cursus R GGPlot is bedoeld voor iedereen die al kan R programmeren en kennis wil maken met dit bijzonder krachtige package. Het analyseren van data wordt gedaan om verschillende redenen: het ontdekken van trends in de data, het identificeren van uitschieters of het opsporen van bruikbare informatie. Voor elk van deze doelen is het gebruikelijk om figuren te schetsen.

Om de complete functionaliteit van ggplot2 te behandelen wordt tijdens de cursus ook aandacht besteed aan het manipuleren van datasets aan de hand van de pakketen dplyr en reshape2. ‘Een plaatje zegt meer dan duizend woorden’ wordt met dit package realiteit. Kortom: ‘Let the data tell the story’.
Doelgroep

De cursus R GGPlot is geschikt voor mensen die al kunnen R programmeren en die nu kennis willen maken met dit bijzonder krachtige package.

Voorkennis

Ervaring met R Programmeren is vereist.

Duur

De cursus duurt twee dagen.

Groepsgrootte

De maximale groepsgrootte bedraagt acht deelnemers

Certificaat

De deelnemers krijgen na het goed doorlopen van de cursus een officieel certificaat.

Plaatsen / leslocaties

apeldoorn

Gratis informatie aanvragen

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.

Laatst bekeken