CLS Trainingen

ISTQB Foundation (inclusief examen)

Algemene informatie over de cursus

De International Software Testing Qualification Board (ISTQB) opgericht met onder andere als doel een verdere internationalisatie en harmonisatie van de testcertificatieprogramma's tot stand te brengen. Inmiddels bestaat er een volledig wereldwijd geharmoniseerd en erkend ISTQB certificatieschema.

De driedaagse geaccrediteerde training ISTQB Foundation bereidt u voor op het examen 'Foundation Certificate in Software Testing' en voldoet aan de eisen zoals deze door ISTQB worden gesteld. U leert over testprincipes & standaards, testmanagement, testfasering, reviews en inspecties en testtechnieken, zowel voor white-box als black-box testen en testtools.

Na afloop van de cursus legt u het examen af. Het Foundation-certificaat is een voorwaarde om deel te kunnen nemen aan het ISTQB Advanced Certificate examen.
Doelgroep

De cursus is bestemd voor testers die zich verder willen verdiepen in het gestructureerd testen en in het kader van hun testcarričre het ISTQB Foundation Certificaat willen verkrijgen. Ook is de cursus geschikt voor gebruikers, ontwikkelaars en beheerders die zich bezighouden met het testen van informatiesystemen en software-producten. Tevens is de cursus bestemd voor kwaliteitsfunctionarissen en projectmanagers die zich willen verdiepen in gestructureerd testen en het definiëren van teststandaards.

Voorkennis

Er is geen specifieke voorkennis vereist.

Duur

De duur van deze training is drie dagen.

Groepsgrootte

De maximale groepsgrootte bedraagt twaalf personen.

Certificaat

Deze driedaagse geaccrediteerde cursus is een voorbereiding op het examen Foundation Certificate in Software Testing. De examenkosten zijn bij de prijs inbegrepen.

Plaatsen / leslocaties

amsterdam,utrecht,eindhoven,drachten,nieuwegein,diemen,den haag,baarn,paterswolde

Gratis informatie aanvragen

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.