CLS Trainingen

IREB Foundation

Algemene informatie over de cursus

Verbeter uw kennis en vaardigheden op het gebied van Requirement Engineering en Management op basis van internationale standaarden en bereid u voor op het examen ‘Certified Professional for Requirements Engineering Foundation level’. De IREB Foundation training voldoet aan de eisen die door IREB zijn gesteld.

Na deze training:

  • heeft u nieuwe kennis en inzicht op het gebied van Requirements Engineering;
  • kent u de internationale standaard terminologie;
  • kent u de factoren die requirements beďnvloeden;
  • kunt u technieken voor het verzamelen van requirements toepassen;
  • heeft u de vaardigheden om requirements te documenteren;
  • kunt u requirements procesmatig managen;
  • weet u hoe u tools kunt selecteren en introduceren;
  • bent u voorbereid op het examen aan het einde van de derde dag;
  • krijgt u een professioneel internationaal erkend certificaat op het gebied van Requirements Engineering en Management.

De International Requirements Engineering Board (IREB) is een internationale non-profit organisatie die zich richt op het verdere professionaliseren van het Requirements vakgebied. Vergelijkbaar met ISTQB op het gebied van testen. Binnen IREB zijn onder andere requirements engineering experts zoals Chris Rupp en Suzanne Robertson lid van de internationale board. IREB heeft een certificatieprogramma ontwikkeld voor Requirement Engineering (CPRE). De internationaal erkende examens worden afgenomen door het exameninstituut International Software Quality Institute (iSQI). Het programma is onderverdeeld in drie niveaus:

  • Foundation Certificate;
  • Advanced Certificate;
  • Expert Certificate.

Deze driedaagse geaccrediteerde cursus bereidt u voor op het examen ‘Certified Professional for Requirements Engineering Foundation level’ en voldoet aan de eisen zoals deze door IREB zijn vastgesteld gesteld. U leert internationale terminologie, standaarden, technieken en methoden ten aanzien van Requirement Engineering en Requirements Management.

De training duurt drie dagen, waarin u Requirements Engineering zowel theoretisch als praktisch leert kennen. Oefeningen en meningsvormen hebben een belangrijke plaats binnen deze cursus. Tijdens de cursus worden proefexamens geoefend. Het verdient aanbeveling ter voorbereiding op het examen in de avonduren de gedoceerde lesstof te bestuderen. Het examen vindt plaats aan het einde van dag drie. Bij een training in 'the virtual classroom' wordt het examen op een separaat moment gepland.

Koffie, thee, lunch en trainingsmateriaal (Engelstalig) zijn bij de prijs inbegrepen.
Doelgroep

De training is voor u geschikt als u al enige tijd betrokken bent bij Reuirements Engineering en Management en u verder wilt verdiepen in het vak. De training is bestemd voor requirement engineers, business analisten, Informatie-analisten en functioneel ontwerpers, die zich verder willen verdiepen in hun vakgebied en in het kader van hun carričre het internationaal erkende IREB Requirements Engineering Certificate willen verkrijgen.
Ook is de cursus bestemd voor architecten, ontwikkelaars en gebruikers die betrokken zijn bij het specificeren informatiesystemen c.q. softwareproducten.
Verder is de cursus geschikt voor systeemtesters en acceptatietesters, die betrokken zijn bij het beoordelen van de testbaarheid van requirements documenten en deze documenten als basis gebruiken voor hun werkzaamheden.
Tot slot is de cursus geschikt voor kwaliteitsfunctionarissen en projectmanagers, die zich willen verdiepen in Requirement Engineering en Management.

Voorkennis

Er is geen specifieke voorkennis vereist.

Duur

De duur van deze training is drie dagen.

Groepsgrootte

De maximale groepsgrootte bedraagt acht personen.

Certificaat

Deze driedaagse geaccrediteerde cursus is een voorbereiding op het examen Foundation Certificate in Software Testing. Het examen kunt u afleggen op een door u zelf te bepalen moment bij een van de Pearson VUE Examencenters. Deze zijn verspreid door het hele land.

Plaatsen / leslocaties

eindhoven,baarn

Gratis informatie aanvragen

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.