CLS Trainingen

ISTQB Advanced Test Automation Engineer

Algemene informatie over de cursus

Tijdens de cursus ISTQB Advanced Test Automation Engineer leert u over en oefent met ontwikkeling van test automatisering, deployment en verbetering volgens de internationaal erkende ISTQB standaard. De training bereidt u voor op het examen ISTQB Advanced Test Automation Engineer.

Na deze training kunt u:

  •  bijdragen aan de ontwikkeling van een plan om geautomatiseerd testen te integreren in het testproces;
  • tools en technologieën evalueren om een goede keuze voor de projecten in uw organisatie te maken;
  • een aanpak en methodologie opzetten voor het creëren van een test automation architecture (TAA);
  • test automatiseringsoplossingen (nieuwe of aangepaste) die voldoen aan de eisen van de business ontwerpen en ontwikkelen;
  • geautomatiseerd test rapporten genereren en metrics verzamelen;
  • geautomatiseerde testen beheren en optimaliseren voor onderhoud en aanpassing aan evoluerende systemen.

Deze driedaagse, geaccrediteerde cursus is een voorbereiding op het examen ISTQB Advanced Test Automation Engineer Certificate en voldoet aan de eisen zoals deze door ISTQB worden gesteld.
Aanvullend hierop biedt de training een groot aantal oefeningen om hands-on ervaring op te doen. Een deel van de oefeningen zal betrekking hebben op uw eigen ‘System Under Test’.

Examen

Het examen bestaat uit 40 multiple-choice vragen en vindt plaats op dag vier van de cursus. Bij een score van 65% of hoger krijgt u het certificaat ISTQB Advanced Test Automation Engineer. Bij een training in ’the virtual classroom’ wordt het examen op een separaat moment gepland. De examenkosten bedragen € 275,00 en zijn niet in de cursusprijs inbegrepen.

Koffie, thee, lunch en trainingsmateriaal zijn bij de prijs inbegrepen.

Op verzoek organiseren wij deze training ook in company, indien gewenst in het Engels.

Doelgroep

De training is voor u geschikt als u al enige tijd betrokken bent bij softwaretesten en u zich verder wilt verdiepen in testautomatisering. De training is bestemd voor testanalisten, ontwikkelaars, integratoren, testcoördinatoren, testmanagers en testconsultants.

Voorkennis

U hebt het ISTQB Foundation Certificate in Software Testing en 18 maanden testervaring. Bij voorkeur heeft u enige ervaring met scripting/programmeren (of u bent zeer gemotiveerd dit te leren).

Duur

De duur van deze training is drie dagen.

Groepsgrootte

De maximale groepsgrootte bedraagt acht personen.

Certificaat

Deze driedaagse geaccrediteerde cursus is een voorbereiding op het examen Foundation Certificate in Software Testing. Het examen kunt u afleggen op een door u zelf te bepalen moment bij een van de Pearson VUE Examencenters. Deze zijn verspreid door het hele land. De examenkosten bedragen € 275,00 en zijn niet in de cursusprijs inbegrepen.

Plaatsen / leslocaties

utrecht,eindhoven,drachten,diemen,baarn

Gratis informatie aanvragen

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.