CLS Trainingen

CI/CD Fundamentals with Gitlab

Algemene informatie over de cursus

DevOps en Continuous Delivery vormen een perfecte combinatie, waarbij Continuous Delivery praktische invulling geeft aan het hoe van DevOps. Een van de krachtigste wapens uit het arsenaal van Continuous Delivery is de CI/CD pipeline.

Tijdens deze tweedaagse training CI/CD Fundamentals with Gitlab leert u wat een CI/CD pipeline is en hoe u zelf een pipeline kunt bouwen met behulp van GitLab.

Uitgangspunt voor het practicum is een kleine voorbeeld-applicatie waarvoor stapsgewijs een pipeline wordt gebouwd, die uiteindelijk resulteert in een deployment op Kubernetes.

Doel

  • Na het volgen van deze training heeft u een goed beeld bij Continuous Delivery en CI/CD Pipelines. Daarnaast leert u de open source tools Gitlab, Docker en Kubernetes kennen en doet u praktische ervaring op hoe u zelf een CI/CD pipeline kunt bouwen.

Cursusmateriaal en lunches zijn bij de cursus inbegrepen. Deze cursus wordt in principe in het Engels gegeven, tenzij alle deelnemers Nederlandstalig zijn. De cursusdocumentatie is Engelstalig.

Doelgroep

Deze training is bestemd voor DevOps Engineers, Cloud Engineers, Ops Engineers, software developers en sysadmins die tijdens hun dagelijks werk meer met CI/CD pipelines willen doen.

Voorkennis

Voor het volgen van deze cursus dient u onze cursus Linux Infrastructure Fundamentals te hebben gevolgd of te beschikken over vergelijkbare kennis.
De volgende voorkennis wordt beschouwd als een pre: kennis van Git, Docker en Kubernetes.

Duur

De cursusduur is twee dagen.

Groepsgrootte

De maximale groepsgrootte bedraagt twaalf personen.

Certificaat

Na afloop van de training ontvangen alle deelnemers een certificaat.

Plaatsen / leslocaties

nieuwegein

Gratis informatie aanvragen

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.