CLS Trainingen

Datavisualisatie en Dashboard Design

Algemene informatie over de cursus

Doordat ons menselijke brein visueel is ingesteld hebben we met datavisualisatie een krachtig hulpmiddel om data sneller te analyseren, interpreteren en delen. Het stelt uw organisatie in staat om veranderingen in het gedrag van uw klanten, bedrijfsprocessen of markten sneller te signaleren en hierop in te spelen.

Tijdens de cursus Datavisualisatie en Dasgboard Design leert u hoe u gegevens effectief visualiseert, zodat belangrijke resultaten niet aan de aandacht ontsnappen. U gaat zelf aan de slag met visualisaties, zodat u de ontwerpprincipes direct zelf leert toepassen.

Trainingsdoelstellingen

  • Deze cursus is een praktische cursus, waar u zelf aan de slag gaat met data. Belangrijk is dat u de meest geschikte visualisatievorm kiest zodat uw organisatie de juiste conclusies kan maken.
  • Belangrijk in deze training is dat deze software-onafhankelijk word gegeven en geschikt is voor ieder tool waarmee u werkt (denk aan Cognos, PowerBI, SAS, Tableau, Excel etc.)
  • Deze cursus geeft uw organisatie inzicht in een gebruikersvriendelijk dashboard en weet deze zo te presenteren dat men de juiste besluiten kan maken.

Doelgroep

Deze training is ontwikkeld voor iedereen die data sneller wil begrijpen en analyseren en op een effectieve manier wil communiceren.

Voorkennis

Er is geen specifieke voorkennis nodig.

Duur

De duur van deze cursus is twee dagen.

Groepsgrootte

De maximale groepsgrootte bedraagt twaalf deelnemers.

Certificaat

Na afloop van de cursus ontvangt u een certificaat.

Plaatsen / leslocaties

amsterdam,nieuwegein

Gratis informatie aanvragen

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.