CLS Trainingen

BPM, BPMN en BPMS in de praktijk

Algemene informatie over de cursus

Tijdens deze cursus BPM, BPMN en BPMS in de praktijk bespreken we de architectuur van applicaties waarmee BPM grotendeels is te automatiseren. Deze Business Process Management Systemen (BPMS) bieden de mogelijkheid het uitvoeren, analyseren en optimaliseren van end-to-end business processen centraal te beheren. Dit met als doel een beter begrip van process management en procesmodellering te krijgen.

Wat is Business Process Management (BPM)?

Door te werken met een Business Process Management (BPM) automatiseert en stroomlijnt u de verschillende processen die het kloppende hart vormen van uw ondernemen. BPM helpt jullie bedrijfsstrategie te vertalen naar werkbare processen waardoor het draagvlak in de organisatie wordt vergroot. Daarnaast zorgt Business Proces Management ervoor dat er een standaardisatie komt voor de verschillende bedrijfsprocessen waardoor het makkelijker wordt op de juiste dingen te doen op het juiste moment. En tenslotte helpt BPM organisaties om de samenwerking tussen de verschillende afdelingen te optimaliseren.

Zorgt dit er niet voor dat de organisatie log en stroef wordt? Nee, met een goede BPM-strategie blijft de organisatie juist wendbaar en kun je sneller inspelen op veranderingen en doorvoeren van verbeteringen!

Wat is Business Process Management Systemen (BPMS)?

Met behulp van een applicatie kunnen we ervoor zorgen dat de BPM grotendeels automatische verloopt. Deze applicatie noemen we een Business Process Management Systeem (BPMS). Het BPMS zorgt ervoor dat de processen die binnen het bedrijf zijn afgesproken vanaf een centrale plek zijn te beheren, zijn te analyseren en zijn te optimaliseren. Tijdens deze cursus zullen we de werking en de implementatie van een BPMS uitvoerig bespreken.

Wat is Business Process Modelling Notation (BPMN)?

Om uiteindelijk de hele organisatie mee te krijgen in het proces gebruiken we de Business Process Modelling Notation (BPMN). Hiermee kunt u de verschillende processen op een begrijpelijke en consistente manier met alle medewerkers delen. De grafische voorstellingen van de processen geeft ondernemingen en medewerkers een beter inzicht in de kernactiviteiten. Hoe u dit precies doet en hoe u dit eenvoudig in de praktijk brengt? Dat bespreken we tijdens de tweede dag van de cursus.

Cursusmateriaal en lunches zijn bij de cursus in begrepen.
Doelgroep

De cursus is met name geschikt voor Enterprise architecten, business & systeemanalysten en Business Process eigenaars. Meer specifiek is de cursus bestemd voor twee doelgroepen: 1. corporate en overheidsorganisaties die een formele manier zoeken om elk aspect van hun bedrijfsprocessen met inbegrip van bedrijfsactiviteiten, organisaties, berichten inclusief hun doorstroom, deelnemers en regels te beschrijven; 2. projectgroepen die op zoek zijn naar een betere manier van communicatie tussen technologie en business.

Voorkennis

Voor het volgen van deze training is kennis van Service Oriented Architecture (SOA) vereist. Daarnaast dient u te beschikken over leesvaardigheid Engels en basiskennis van Windows. Enige kennis van activity diagrams en workflow-concepten is nuttig.

Duur

De duur van de cursus is twee dagen.

Groepsgrootte

De maximale groepsgrootte bedraagt twaalf cursisten.

Certificaat

Na afloop van de training ontvangen deelnemers een certificaat.

Plaatsen / leslocaties

nieuwegein

Gratis informatie aanvragen

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.