CLS Trainingen

Certified Information Privacy Manager (inclusief examen)

Algemene informatie over de cursus

In de cursus Certified Information Privacy Manager (inclusief examen) doet u basiskennis op van privacy- en gegevensbeschermingswetten en van hun toepassing in de praktijk. U maakt kennis met gemeenschappelijke principes en benaderingen van privacy, alsook met de belangrijkste privacymodellen die wereldwijd worden toegepast. Ook krijgt u een introductie in informatiebeveiligingsconcepten en in het beheer en het toezicht op informatiebeveiliging. Denk hierbij ondermeer aan raamwerken, controle-instrumenten en identiteits- en toegangsbeheer.

Tevens doet u kennis op over online-privacy. Dit is sterk gerelateerd aan het gebruik van persoonsgegevens op websites en voor andere internettechnologieën. U leert hoe u een privacyprogramma opzet op organisatieniveau, een raamwerk ontwikkelt en implementeert en resultaten verzamelt om de effectiviteit van het programma te meten.

De cursus heeft een interactieve opbouw, waarbij u het geleerde in de praktijk brengt via levensechte scenario’s. Hierbij beoordeelt u de praktische uitvoering van het privacyprogramma door middel van de privacy-lifecycle: beoordelen, beveiligen, handhaven en reageren

Het  CIPM-programma is ontwikkeld door de International Association of Privacy Professionals (IAPP), ’s werelds grootste community en informatiebron voor de meest uiteenlopende privacyonderwerpen.

Dit tweedaagse programma gaat in op de principes achter informatieprivacy en privacybeheer in de Europese private sector. Het programma omvat onder meer:

  • officiële digitale IAPP  CIPM-werkboeken;
  • officiële digitale IAPP CIPM-tekstboeken;
  • officiële IAPP CIPM-praktijktoetsen;
  • voucher voor het IAPP  CIPM-certificeringsexamen;
  • eenjarig lidmaatschap van de IAPP.

Om gebruik te kunnen maken van de lidmaatschapsdiensten van de IAPP, moeten uw contactgegevens aan de IAPP worden verstrekt.

Trainingsdoelstellingen

Domein I biedt een degelijke basis voor het beheer van een privacyprogramma, en omschrijft hoe het programma kan worden ontwikkeld, gemeten en verbeterd.

Domein II gaat in detail in op het beheer en de operations van het beheermodel voor het privacyprogramma, binnen de context van de privacystrategie van de organisatie. Het domein ‘Operationele lifecycle van het privacyprogramma’ bouwt voort op een gemeenschappelijk raamwerk dat in de hele branche wordt geaccepteerd. Dit raamwerk bestaat uit het beoordelen of analyseren van het privacybeleid van een organisatie, het beveiligen van informatiemiddelen via het implementeren van toonaangevende privacy- en beveiligingsmiddelen en -technologie, het handhaven van het privacyprogramma via communicatie, training en managementacties, en het reageren op privacy-incidenten.

Examen

De CIPM is ’s werelds eerste en enige certificering voor het beheer van privacyprogramma’s. Met een CIPM laat u zien dat u de privacyregels niet alleen kent, maar ze ook vóór uw organisatie kunt laten werken. Met andere woorden: dat u hét aanspreekpunt bent voor de dagelijkse gang van zaken rondom privacy.

De cursusmaterialen zijn engelstalig.

Wij raden aan om een laptop of een tablet mee te brengen, aangezien er tijdens de cursus oefeningen en/of addtioneel materiaal door de docent kunnen worden verstrekt.
Doelgroep

De cursus is bestemd voor iedereen die kennis wil opdoen over werkwijzen in het beheren van informatieprivacy en gegevensbescherming. De cursus is tevens bestemd voor iedereen die interesse heeft in het behalen van een CIPM-certificering.

Voorkennis

U bent niet verplicht om het CIPP/E certificaat te behalen voordat u deelneemt aan de CIPM certificering. Wij adviseren u echter wel om met de CIPP/E training te starten, zodat u als privacy manager op de hoogte bent van het juridische kader.

Duur

De cursus duurt twee dagen.

Groepsgrootte

De maximale groepsgrootte bedraagt twaalf personen.

Certificaat

Na afloop van de curus kunt u deelnemen aan het examen CIPM. De examenkosten zijn bij de prijs inbegrepen.

Plaatsen / leslocaties

drachten,nieuwegein

Gratis informatie aanvragen

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.