CLS Trainingen

USM Foundation

Algemene informatie over de cursus

Werkwijzen van serviceorganisaties worden veelvuldig gebaseerd op praktijkvoorbeelden van anderen (best practices). Deze practices zijn dan opgenomen in populaire frameworks zoals ITIL en COBIT. Het gebruik van frameworks c.q. practices is nuttig, maar een meer duurzame aanpak is gebaseerd op principes. Op basis van principes is de USM methode ontwikkeld. Een organisatie kan USM gebruiken om haar besturing en werkwijze op een eenvoudige manier in te richten.

In tegenstelling tot een best practice (zoals ITIL) biedt USM een compleet pakket op basis waarvan de dienstverlening van een organisatie kan worden ingericht en beheerst. Het gaat om onder andere om procesbeschrijvingen, procedures, workflows, gespecificeerd organisatorische structuren, tooling, functieprofielen, invoeringsdraaiboeken en self assessment voorzieningen.

USM is een methode voor universeel servicemanagement, ontwikkeld voor alle dienstverlenende en facilitaire organisaties, zoals gebouwenbeheer, IT, personeelszaken, etc. Maar ook voor alle vormen van primaire dienstverlening, zoals telecomproviders en gemeenten. Standaardisatie van het managementsysteem is de sleutel tot succes!

De cursus USM Foundation benadrukt de procesmatige inrichting van de serviceorganisatie en haar werkwijze, vanuit de overtuiging dat processen de kortste en efficiëntste weg naar het voor de klant relevante doel vormen. De training is gebaseerd op een digitale set trainingsmateriaal. Daarnaast krijgt u het USM Foundation boek uitgereikt.

Toetsing en certificaat

Met de training wordt u voorbereid op het USM-examen. Het examen bestaat uit 40 multiple choice vragen en wordt online afgenomen. Deelnemers zijn geslaagd indien zij minimaal 26 vragen correct hebben beantwoord. Kandidaten dienen zich te legitimeren bij de surveillant en hebben 1 uur de tijd voor het examen. Hulpmiddelen zijn bij het examen niet toegestaan. Het examengeld bedraagt € 200,- excl. BTW. Het examen wordt op afspraak voor u ingepland.

De cursusprijs is inclusief lesmateriaal, koffie, thee en lunch. Examengeld en BTW zijn niet bij de prijs inbegrepen.

Deze training wordt voor u verzorgd in samenwerking met de IT Management Group. De IT Management Group is geaccrediteerd training provider van USM trainingen.

Doelgroep

USM is bestemd voor organisaties die hun beheerorganisatie op uniforme wijze willen laten werken, volgens de nieuwste inzichten, met een eenvoudig leerbare en logische werkwijze. De doelgroep bestaat uit alle organisaties die streven naar service excellence en klantgerichtheid. Deelnemers zijn zowel de managers die verantwoordelijk zijn voor het organisatie-verbeterproject, als medewerkers die moeten leren werken in een organisatie die de USM-methode hanteert.

Voorkennis

Er is geen specifieke voorkennis nodig om aan de training deel te nemen. Wij verwachten van de deelnemers wél een HBO werk- en denkniveau en basiskennis van automatisering.

Duur

De cursus duurt twee dagen.

Groepsgrootte

De maximale groepsgrootte bedraagt acht personen.

Certificaat

De training wordt afgesloten met het examen USM Foundation. Het examengeld bedraagt €200,- excl. BTW.

Plaatsen / leslocaties

den haag

Gratis informatie aanvragen

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.