CLS Trainingen

WISP Foundation

Algemene informatie over de cursus

De training WISP Foundation is specifiek bedoeld voor het managen van kleinere, eenvoudigere projecten. WISP is ontwikkeld door experts in het vak en biedt u de kernachtige basis van bekende projectmanagementmethoden. De certificering is ontwikkeld als reactie op signalen uit de markt: steeds meer mensen geven aan dat ze af en toe projecten doen. Vaak doen zij dit naast hun 'gewone' werk.

In twee lesdagen kunt u een flinke stap maken in projectmanagement. U leert wat belangrijk is en kunt het toepassen op eenvoudige projecten. De hoeveelheid jargon en definities blijven beperkt.

WISP beslaat de kern van projectmanagement van eenvoudigere projecten waardoor een compacte lesstof overblijft. Dit model bestaat uit vier fasen en zeven principes waarmee alle fasen worden behandeld in begrijpelijke taal.

WISP is ideaal voor mensen voor wie projectmanagement niet hun hoofdfunctie is en ook voor professionals die snel een basis in het realiseren van kleinere en eenvoudigere projecten willen leren.

Wisp Foundation Certificering

U kunt zich certificeren om aan te tonen dat u:

  • met gebruik van de WISP-richtlijnen effectief kunt werken in een projectteam;
  • in staat bent succesvol kleinere, eenvoudigere projecten te managen. Ook als u niet full time uw tijd als projectmanager besteedt;
  • u soepel een compacte, basale projectmanagementmethode kunt invoeren, die in het bijzonder geschikt is voor het optimaliseren van het realiseren van kleinere projecten.

Leerdoelen

In de training leert u:

  • de context en kenmerken van een project;
  • het doel van projectdocumentatie - hoe en wanneer deze te gebruiken;
  • de rollen en verantwoordelijkheden voor initiëren van een project - het idee en de fasering;
  • de basis van risicomanagement;
  • hoe om te gaan met wijzigingen;
  • de basis van effectieve communicatie binnen het team en verdere stakeholders;
  • omgaan met de hoeveelheid werk (time management);
  • hoe productiviteit en kwaliteit van werk te managen.

Cursusduur

Deze training bestaat uit twee dagen les en een online, proctor examen op een zelf te kiezen moment. De doorlooptijd bedraagt doorgaans twee tot drie weken. De tijd tussen de bijeenkomsten kunt u gebruiken om het geleerde te laten bezinken en toe te passen in de praktijk. Wanneer u zich tijdig inschrijft, ontvangt u het lesboek thuis voorafgaand aan de training, zodat u zich optimaal kunt voorbereiden en de studiebelasting wat meer kunt spreiden.

Studiebelasting en lesmethode

De studiebelasting bedraagt enkele uren voorbereiding per les buiten de lesuren en studie voor het examen na afloop van de training. U kunt zelf aan de slag met e-learning oefeningen en het lesboek. De studiebelasting is in totaal circa 12 tot 14 uur buiten de lesuren.

Examen

Na afloop bent u grotendeels voorbereid op het officiële APMG-examen. De exameneisen zijn ontwikkeld door en worden verstrekt met toestemming van APMG International. De examenopzet ziet er als volgt uit:

  • meerkeuze vragen;
  • 45 vragen;
  • 25 punten nodig om te slagen (55%);
  • gesloten boek;
  • tijdsduur is 40 minuten;
  • beschikbaar in Nederlands en Engels.

Cursusmateriaal

U ontvangt het officiële WISP-boek. Het is een compact en begrijpelijk geschreven boek, gericht op het realiseren van de genoemde leerdoelen. Het lesboek en de lesmap (Nederlandstalig) zijn bij de trainingsprijs inbegrepen. Examenkosten (€ 190,00) zijn niet bij de prijs inbegrepen.

Doelgroep

Deze cursus is geschikt voor u, wanneer u: - op parttime basis of af-en-toe kleinere, eenvoudigere projecten managet; - een teamlid, (aankomend) projectteamleider of projectmanager bent; - een PMO-er bent of projectondersteuner in kleinere en/of minder complexe projecten; - een student of net afgestudeerd bent en een basaal raamwerk voor projectmanagement zoekt; - een basis zoekt voor het invoeren van projectmanagement binnen uw organisatie en snel resultaat wilt boeken.

Voorkennis

Er gelden voor deze training geen ingangseisen. De training vereist een MBO+/HBO denk- en werkniveau. Als u twijfelt of deze training bij uw wensen en leerdoelen past, neem dan contact met ons op. Wij adviseren u graag.

Duur

De cursus duurt twee dagen.

Groepsgrootte

De maximale groepsgrootte bedraagt acht personen.

Certificaat

Na afloop van de cursus kunt u deelnemen aan het examen WISP Foundation. De examenkosten bedragen € 190,00 en zijn niet bij de prijs inbegrepen. Wanneer u slaagt voor het examen ontvangt u het officiële, digitale WISP Foundation APMG certificaat. Daarnaast ontvangt u een digitaal bewijs van deelname aan de training indien u 75% of meer van de training actief heeft meegedaan.

Plaatsen / leslocaties

rijswijk,hoorn

Gratis informatie aanvragen

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.