NT2 - programma 1

NT2-opleiding
NT2001
-
-

Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?

De NT2 opleidingen zijn bedoeld voor mensen voor wie het Nederlands niet de moedertaal is. Zij kunnen door het Staatsexamen een diploma NT2 behalen. Met dat diploma tonen zij aan voldoende Nederlands te beheersen om een goede start te kunnen maken met een (beroeps)opleiding of een beroep.

Examenprogramma I is bedoeld voor mensen die een lagere functie op de arbeidsmarkt ambiëren en voor mensen die daar een beroepsopleiding voor willen volgen. Het gaat dan alleen om functies boven het niveau van ongeschoolde arbeid en om beroepsopleidingen die niet drempelloos zijn. Daarbij kan in de eerste plaats gedacht worden aan vakopleidingen.

Het NT2 programma I bestaat uit vier onderdelen: Lezen, Luisteren, Schrijven en Spreken. Je ontvangt een diploma als je voor al deze vier onderdelen geslaagd bent. Je hoeft niet per se in alle vier de onderdelen tegelijk examen te doen. Als je aan één, twee of drie onderdelen meedoet en daarvoor slaagt, ontvang je voor ieder onderdeel apart een certificaat. Zodra je vier certificaten hebt van hetzelfde examenprogramma, kun je deze inwisselen voor een diploma.

De opleiding NT2 is voor iedereen toegankelijk.

Gratis informatie aanvragen

Selecteer één of meerdere instellingen waarvan je informatie wil aanvragen.

Scholen / instellingen

Onderstaand de lijst met instellingen die deze opleiding geven.

 
School / instelling
Assen, Hoogeveen, Emmen, Meppel, Steenwijk, Beilen - Drenthe College
Hardenberg, Hoogeveen, Groningen - Alfa College
Middelburg, Terneuzen, Goes, Vlissingen, Oosterburg, Tholen - Scalda

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.