Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?
Als medewerker slagerij ontvang je elke dag het binnengekomen vlees en de vleeswaren. Het is jouw verantwoordelijkheid als slager om te controleren of de producten van goede kwaliteit zijn. Je bewerkt het vlees, zorgt dat het goed wordt bewaard en je maakt vleesproducten die de klant thuis makkelijk kan bereiden.Opleidingsinhoud
- Je krijgt inzicht in het productieproces in de slagerij en kunt daar een positieve bijdrage aan leveren.
- Je hebt veel productkennis en kent de vleesdelen van rund en varken. Ook verpakken en etiketteren leer je tijdens de opleiding.
- Je leert hoe je klantbestellingen moet maken en hoe je je producten aantrekkelijk kunt presenteren.
- Het correct ontvangen en opslaan van vlees is belangrijk in je werk. Je leert daarom om de kwaliteit van vleesdelen te beoordelen en je weet wat je moet doen als er afwijkingen zijn.
Toelatingseisen: wat heb je nodig?
Voor deze mbo-opleiding zijn de instroomeisen een afgeronde vmbo-, vbo-, of lbo-opleiding.Kosten
Wettelijk cursusgeld (18 jaar en ouder) € 303,-Digitaal lesmateriaal, materiaalkosten en licenties € 370,- (wijzigingen voorbehouden)
Het wettelijk cursusgeld wordt vastgesteld door het ministerie van OCW.