Da Vinci College

Medewerker toezicht en veiligheid

Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?

Na het succesvol afronden van de opleiding Medewerker Toezicht en Veiligheid kun je gaan werken bij diverse toezichthoudende bedrijven. Je kunt dan ingezet worden om toezicht te houden bij gebouwen, terreinen, openbare ruimtes of evenementen.

Als medewerker toezicht en veiligheid ben je vooral bezig met het toezicht houden op gebouwen, terreinen, openbare ruimtes of evenementen. Meestal ben je op straat werkzaam. Op verzoek van je leidinggevende kun je de groep instructies en taken geven voor een bepaalde opdracht.
Naast toezicht houden zul je ook vragen van het publiek beantwoorden. Je combineert dus toezicht houden met service verlenen, maar je zult je vooral richten op afwijkende, ongewenste en onveilige zaken. Bij incidenten grijp je direct op een juiste wijze in.

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Voor de basisberoepsopleiding (niveau 2) gelden geen toelatingseisen als er geen assistentopleiding is die opleidt voor hetzelfde beroep. Maar als deze er wel is gelden de volgende toelatingseisen:
- basisberoepsgerichte leerweg of kaderberoepsgerichte leerweg: Je hebt een diploma lager beroepsonderwijs (lbo), voorbereidend beroepsonderwijs (vbo) of voorbereidend middelbaar beroepsonderwijs (vmbo);
- theoretische leerweg: je hebt een mavo-diploma of vmbo-diploma;
- gemengde leerweg: je hebt een diploma mavo-vbo of een vmbo-diploma;
- je hebt een bewijs dat je de eerste 3 leerjaren van de havo of het vwo met gunstig gevolg hebt doorlopen;
- je bent in het bezit van een ander diploma of bewijsstuk dat de overheid heeft erkend op basis van een ministeriële regeling;
- een assistentopleiding die opleidt tot hetzelfde beroep of dezelfde richting.

Kosten

Binnen het beroepsonderwijs wordt onderscheid gemaakt tussen les- en cursusgeld. Vanaf je 18e ben je verplicht dit te betalen. Naast deze kosten krijg je te maken met schoolkosten, zoals reiskosten, boekenkosten, etc. Deze bijdrage verschilt per school.

  • Voltijd BOL:
Voor het studiejaar 2018/2019 (start 1 september) is het wettelijke collegegeld vastgesteld op € 1.155,00 Neem voor mogelijkheden m.b.t. studiefinanciering contact op met DUO.
  • BBL en Deeltijd BOL:
Volg je een assistent- of basisberoepsopleiding (niveau 1 en 2), dan is het cursusgeld voor 2018/2019 € 240,00. Volg je een vak-, middenkader- of specialistenopleiding (niveau 3 en 4) dan is dit € 582,00.

Verder leren

Na deze opleiding kun je doorstromen naar een opleiding op niveau 3.

Beroep in beeld

Gratis informatie aanvragen

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.