Monteur metalen daken en gevels

Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?

Met het diploma ‘Monteur metalen daken en gevels’ op zak mag jij jezelf een echte vakman noemen. Je bent werkzaam op hellende daken of gevels, zowel op daken van nieuwbouwwoningen als van bestaande woningen. Je werkt op verschillende plekken en in allerlei weersomstandigheden; een afwisselende baan dus!

Je werkzaamheden bestaan hoofdzakelijk uit het voorbereiden van de werkplek, het aanbrengen van de metalen dakbedekking en het repareren/onderhouden van de gevelconstructies. Geen dag is dus hetzelfde!

Opleidingsinhoud

Je leert werken met metalen platen. Als monteur metalen daken en gevels moet je natuurlijk weten hoe je deze goed bevestigd zodat het veilig en waterdicht is. Daarnaast leer je hoe je veilig werkt.

De vakken Nederlands, Engels, rekenen en burgerschap horen standaard bij deze opleiding.

Kosten

Binnen het middelbaar beroepsonderwijs wordt onderscheid gemaakt tussen les- en cursusgeld. Vanaf je 18e ben je verplicht dit te betalen. Naast deze kosten krijg je te maken met schoolkosten, zoals boekenkosten, reiskosten etc. Deze bijdrage verschilt per school.

Voltijd MBO (BOL):
Voor het studiejaar 2020/2021 is het wettelijke collegegeld vastgesteld op € 1.202,-.
Neem voor mogelijkheden m.b.t. studiefinanciering contact op met DUO.

Deeltijd MBO (BBL):
  • Volg je een assistent- of basisberoepsopleiding niveau 1 en 2 (de assistent-, entree en basisberoepsopleiding) dan is het cursusgeld voor 2020/2021 € 250,00.
  • Volg je een vak-, middenkader- of specialistenopleiding niveau 3 en 4 (vak-, middenkader- en specialistenopleiding) dan is dit € 606,00.

Verder leren

Met deze opleiding kun je doorstromen naar een MBO niveau 3 opleiding.

Beroepseisen: Wat wordt er van je verwacht?

Als monteur metalen daken en gevels is het natuurlijk van groot belang dat je geen hoogtevrees hebt. Je voert de werkzaamheden namelijk uit op grote hoogtes. Ook moet je het niet erg vinden om te werken in wisselende weersomstandigheden. Het is daarnaast erg belangrijk dat je beschikt over discipline en een kei bent in nauwkeurig werken.

Gratis informatie aanvragen

Selecteer één of meerdere instellingen waarvan je informatie wil aanvragen.

Scholen / instellingen

Onderstaand de lijst met instellingen die deze opleiding geven.

 
School / instelling Leerweg
Apeldoorn - Hoornbeeck College BOL BBL
Doetinchem - Graafschap College BOL BBL
Hoofddorp - ROC Nova College BOL BBL
Nieuwegein - Tech College BOL BBL

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.