De Haagse Hogeschool

International Communication Management

Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?

"Just Do It". Iedereen kent deze kreet en weet welk merk erbij hoort. Stel je voor dat jij hem bedenkt! De 3-jarige Engelstalige opleiding International Communication Management (ICM) is een goed startpunt. Je ontwikkelt vaardigheden en komt tot inzichten in een internationale omgeving. Bedenk pakkende slogans, vertel je verhaal via advertenties en los een crisis op sociale media op. Door samen te werken met collega’s, klanten en concurrenten uit allerlei culturen draag je straks je steentje bij aan de wereld. Dit noemen we business + impact.

Opleidingsinhoud

Deze opleiding wordt in het Engels verzorgd / The language of instruction is English

Dit is een internationale opleiding, waarvan het programma volledig in het Engels aangeboden wordt. Naast de overige toelatingseisen geldt daarom de beheersing van de Engelse taal, zowel mondeling als schriftelijk, op HBO-niveau als een essentiële voorwaarde. De onderwijsinstelling kan een afwijkende toelatingsprocedure hanteren voor de internationale opleidingen. Neem voor meer informatie contact op met de instelling van keuze of vraag een brochure aan.

Het eerste jaar staat in het teken van het verkennen van het werkveld en het kennismaken met de verschillende disciplines die in dit vakgebied een rol spelen. In het eerste jaar zul je ook projecten volgen. Hierbij leer je ook samenwerken met je studiegenoten. Vakgebieden die in de opleiding een rol spelen zijn bijvoorbeeld talen en taalbeheersing, communicatiemanagement, communicatieonderzoek, economische en organisatievakken, maatschappelijke ontwikkelingen, sociologie, recht, AV-media, ICT-toepassingen, politiek.

In de hoofdfase (3 jaar) verdiep je je verder in de verschillende vakken. Je specialiseert je door het kiezen van een vak in een bepaalde richting. In het derde jaar ga je een half jaar stagelopen. Hierdoor kom je erachter welk vlak van de communicatie jou het meeste aanspreekt. Met de praktijk maak je kennis via stages, opdrachten en projecten.
Alle hogescholen bieden verschillende afstudeervarianten.
Mogelijkheden zijn onder meer:
  • Communicatie en Commerciële organisaties;
  • Communicatie en Maatschappelijke Organisaties;
  • Voorlichting;
  • Toegepaste Media;
  • Communicatie en Openbaar bestuur;
  • Communicatie- en informatietechnologie.

Vooropleiding

  • Nieuwe toelatingseisen*:
Havo met profiel: EM, CM, NT of NG (met Economie of M&O)
Vwo met profiel: EM, CM (met Economie of Maatschappijwetenschappen of M&O), NT of NG (met Economie of M&O)
  • Oude toelatingseisen*:
Havo met profiel: CM, EM, NT of NG (met Economie 1)
Vwo met profiel: EM, NT of NG of CM (met Economie 1)

* De ‘nieuwe’ toelatingseisen gelden vanaf 2009 voor Havo. Voor het Vwo gelden tot 2010 nog de oude toelatingseisen. Let op: sommige hogescholen vragen afwijkende of aanvullende toelatingseisen; laat je hierover informeren bij de hogeschool van jouw keuze.

Opleidingsduur

3 jaar

Kosten

In het hoger onderwijs moet je collegegeld betalen aan de hogeschool of universiteit. Bij een hoger onderwijsinstelling die door de overheid gefinancierd wordt, is het collegegeld voor bepaalde groepen vastgesteld. Naast deze kosten krijg je te maken met schoolkosten, zoals boekenkosten, reiskosten etc. Deze bijdrage verschilt per school.

  • Voltijdse opleiding:
Voor het studiejaar 2019/2020 (start 1 september) is het wettelijke collegegeld vastgesteld op € 2.083,-

  • Deeltijd of duale opleiding:
Volg je een deeltijd of duale opleiding dan bedraagt het collegegeld voor het studiejaar 2019/2020 tussen de € 1.240,- en de € 2.083,-. Dit bedrag wordt door de instelling vastgesteld.

Het wettelijk collegegeld wordt jaarlijks geïndexeerd.

Vervolgopleiding

Na deze opleiding kun je doorstromen naar een aansluitende masteropleiding aan een universiteit.

Plaatsen / leslocaties

Den Haag, hoofdvestiging

Beroepseisen: Wat wordt er van je verwacht?

Je moet creatief zijn, langs onorthodoxe wegen kunnen denken, gevoel hebben voor en kennis van trends en nieuwe ontwikkelingen, goed kunnen omgaan met mensen - ze enthousiast kunnen krijgen voor een idee, goed kunnen plannen, organiseren, overleggen en delegeren. Verder moet je over een heel goede taalvaardigheid beschikken en gevoel hebben voor vorm en kleur, in concepten kunnen denken en die vertalen naar de noodzakelijke werkzaamheden.

Beroep in beeld

Gratis informatie aanvragen

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.