Saxion

Ondernemerschap & Retail Management

Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?

Droom jij ervan om shopmanager, vestigingsmanager, bedrijfsleider of filiaalmanager te worden? Of wil jij als ondernemend manager met een commerciële instelling én met creativiteit functies vervullen bij diverse bedrijven in de retailbranche? Dan is de associate degree (Ad) Ondernemerschap & Retail Management (voorheen Small Business & Retail Management) iets voor jou! Je werkt al enkele jaren in de retailbranche en hebt iets extra’s nodig om je bedrijf of organisatie verder te ontwikkelen. Mogelijk wil je jezelf verder ontwikkelen, bijvoorbeeld op het gebied van leidinggeven.

De Ad Ondernemerschap & Retail Management is ideaal om jouw organisatorische en leidinggevende vaardigheden en kennis op hbo-niveau (verder) te ontwikkelen. De Ad is zó ingericht dat je het geleerde direct kunt toepassen in jouw werk. De Ad is een relatief nieuwe graad in het hoger beroepsonderwijs; een zelfstandige hbo-opleiding met een eigen graad en praktisch van aard en opzet. Met een Ad-diploma op zak kun je ook doorstromen naar de hbo-bachelor. De inhoud van een Ad is nauw afgestemd op de behoeften van het bedrijfsleven en de brancheorganisaties. Een Ad biedt jou dus goede arbeidsmarktperspectieven en perfect voor ambitieuze mbo'ers die wel verder willen studeren, maar vier jaar net iets te lang vinden.

Opleidingsinhoud

De opleiding duurt standaard twee jaar. De opleidingsduur is afhankelijk van relevante werkervaring en/of eerder behaalde opleidingen. Het is mogelijk om de opleiding in je eigen tempo te volgen, zodat je studie goed aansluit op je werk- en thuissituatie. Iedere opleiding kent ook een stage en een afstudeeropdracht. Als je kunt aantonen dat je beschikt over voldoende relevante werkervaring, hoef je niet stage te lopen. Mocht je niet de hele deeltijdopleiding ambiëren, dan is het ook mogelijk om als cursist een of meerdere modulen te volgen.

Vooropleiding

Voor de actuele eisen aan de vooropleiding verwijzen we je naar de website van de aanbieder.

Kosten

In het hoger onderwijs moet je collegegeld betalen aan de hogeschool of universiteit. Bij een hoger onderwijsinstelling die door de overheid gefinancierd wordt, is het collegegeld voor bepaalde groepen vastgesteld. Naast deze kosten krijg je te maken met schoolkosten, zoals boekenkosten, reiskosten etc. Deze bijdrage verschilt per school.

  • Voltijdse opleiding:
Volg je een voltijdse opleiding dan bedraagt het collegegeld voor het studiejaar 2023/2024 € 2.314,-

  • Deeltijd of duale opleiding:
Volg je een deeltijd of duale opleiding dan bedraagt het collegegeld voor het studiejaar 2023/2024 tussen de € 1.377,- en maximaal € 2.314,-. Dit bedrag wordt door de instelling vastgesteld.

Het wettelijk collegegeld wordt jaarlijks geïndexeerd.

Vervolgopleiding

Na het behalen van een associate degree-opleiding kun je een hbo-bacheloropleiding doen. Vaak kun je de hbo-bacheloropleiding in een verkort traject volgen. Ook kun je met een associate degree-diploma doorstromen naar de arbeidsmarkt.

Gratis informatie aanvragen

Selecteer één of meerdere instellingen waarvan je informatie wil aanvragen.

Scholen / instellingen

Onderstaand de lijst met instellingen die deze opleiding geven.

 
School / instelling Leerweg
Den Bosch - Avans Hogeschool Voltijd Deeltijd Duaal
Eindhoven - Fontys Hogescholen Voltijd Deeltijd Duaal
Enschede, Deventer - Saxion Voltijd Deeltijd Duaal

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.