HBO Management, organisatie en informatie klassikaal

HBO-opleiding
XOIKL043
4 jaar
HBO

Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?

Een manager binnen een professionele organisatie dient niet alleen te beschikken over managementvaardigheden, maar ook inzicht te hebben in informatica. Het HBO deelprogramma Management, organisatie en informatie klassikaal gaat in op management en organisatie én legt een basis op het gebied informatica. Verschillende managementtheorieën, planning, kwaliteitszorg, het positioneren en ontwikkelen van informatiesystemen, informatiemanagement: het komt allemaal in bod.

De inhoud van dit deelprogramma bestaat uit modules van de NVAO-geaccrediteerde HBO-bacheloropleiding Bedrijfskunde van Hogeschool. Het deelprogramma is een goede voorbereiding op de bacheloropleiding, maar is ook als opleiding op zichzelf zeer interessant en volledig.

Interactieve klassikale bijeenkomsten (iedere 2-3 weken, overdag of in de avond) vormen de kern van de opleiding en garanderen een regelmatig studieritme. In combinatie met thuisstudie, doelgericht lesmateriaal, continue coaching via internet en innovatieve online studietools, ontstaat een zeer effectieve studiemethode voor de professional die zich verder wil ontwikkelen.

Doelgroep HBO deelprogramma Management, organisatie en informatie klassikaal
Het HBO deelprogramma Management, organisatie en informatie is bestemd voor iedereen die zich bezig houdt met het sturen en managen van informatiestromen en systemen binnen een organisatie of hier meer over wil weten.

De opleiding is bovendien ideaal voor iedereen die in korte tijd zijn kennis wil vergroten, of zich wil oriënteren op de bacheloropleiding Bedrijfskunde. Voor het deelprogramma gelden geen specifieke vooropleidingseisen, waardoor de opleiding - in tegenstelling tot een volledige HBO-opleiding - toegankelijk is voor iedereen.

Einddoel
Na afloop van het HBO deelprogramma Management, organisatie en informatie heeft de student basiskennis op het gebied van management en organisatie. Zo zijn diverse organisatie-indelingen, de groeifasen van organisaties en bedrijfswetgeving bekend en heeft de student kennis van veranderingsmanagement, sociaal organisatorisch beleid en productie en kwaliteit. Daarnaast is de rol van informatiesystemen binnen een organisatie duidelijk en heeft de student inzicht in de soorten informatiesystemen, de ontwikkeling van informatiesystemen en functioneel beheer.

Heb je interesse in deze opleiding? Vraag hier de gratis informatie aan.

Opleidingsinhoud

Opzet van het HBO deelprogramma Management, organisatie en informatie klassikaal
Deze opleiding wordt overdag aangeboden op vrijdag of zaterdag of ’s avonds op maandag, dinsdag of donderdag. Bij de dagopleiding zijn er 4 bijeenkomsten, bij de avondopleiding 8 bijeenkomsten.

Tijdens de bijeenkomsten wordt onder begeleiding van een ervaren docent gewerkt aan verdieping van kennis en versterking van vaardigheden. Geen herhaling van de lesstof, maar discussie met studiegenoten, samenwerken aan (business)cases, gastsprekers, boeiende presentaties en examentraining. De weken tussen de bijeenkomsten zijn bestemd voor thuisstudie, met begeleiding via internet.

Inhoud
Het deelprogramma bestaat uit de modules Management en Organisatie, Informatiesystemen Foundation en Business Information Management Foundation.

Management en Organisatie
De module Management en Organisatie gaat in op organiseren, planning en besluitvorming, management, veranderingsmanagement, sociaal organisatorisch beleid, productie en kwaliteit. Onderwerpen die aan bod komen zijn: organisatie-indelingen en organisatiestructurering, strategisch planningsproces, besluitvorming, bedrijfswetgeving, managementtheorieën, veranderen en innoveren, sociaal beleid, conflicthantering, personeelswerving en –selectie, kwaliteitszorg en logistiek management.

Informatiesystemen Foundation (iSyF)
Deze module geeft een goed beeld van het vakgebied informatica. Er wordt een theoretische basis gelegd op het gebied van informatiesystemen en hun rol in organisaties. De belangrijkste begrippen, componenten en toepassingen van informatiesystemen worden besproken en de belangrijkste thema's en fasen uit de lifecycle van systemen komen aan bod. Met de module leert de student de diverse onderwerpen, disciplines, functies en taken in een bredere context te plaatsen.

Business Information Management Foundation (BiSLF)
Deze module geeft de student de structuur voor Business Information management. Business Information Management, in Nederland ook wel aangeduid als functioneel beheer, benadert de informatievoorziening in een organisatie en de daarvoor te gebruiken IT-middelen vanuit het perspectief van de business organisatie en de gebruikers van de informatiesystemen. In de module is er aandacht voor het BiSL Framework, het doel en de achtergrond van informatiemanagement, gebruiksbeheer, functionaliteitenbeheer, verbindende en sturende processen.

Vooropleiding

Voor het volgen van deze opleiding, is geen specifieke vooropleiding vereist. Wel is een vooropleiding op HAVO/MBO-niveau gewenst.

Kosten

Bekijk hier het actuele lesgeld

Gratis informatie aanvragen

Op dit moment zijn er geen instellingen bij ons bekend, die deze opleiding (nog) aanbieden.

Om jou toch zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn, hebben we een overzicht met soortgelijke opleidingen, die mogelijk interessant voor je zijn.

Bekijk de soortgelijke opleidingen