Hogeschool Inholland

AD Bedrijfseconomie

Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?

Als bedrijfseconomisch medewerker verricht je voornamelijk financieel-economische, administratieve en informatieverzorgende taken, gericht op de beheersing en sturing van financiële informatie-, goederen- en dienstenstromen.

Opleidingsinhoud

Het tweejarige Associate-degreeprogramma Bedrijfseconomie van Hogeschool Inholland leidt je op voor een Associate degree (Ad) in dit uitdagende vakgebied. Na afronding van je studie beschik je over aantoonbare kennis van facturering, budgetrapportages, projectfinanciering en het beheer van diverse portefeuilles. Ook heb je geleerd hoe je persoonlijke, beroepsmatige en maatschappelijke verantwoordelijkheid toont. De opleiding sluit aan op de mbo-opleiding Administrateur (niveau 4), maar ook bezitters van een havodiploma zijn toelaatbaar.

Beroepseisen: Wat wordt er van je verwacht?

Houd je van getallen en rekenen? Ben je geïnteresseerd in bedrijfsprocessen en vind je het leuk om met ICT te werken? Wil je graag advies geven? Heb je doorzettingsvermogen, ben je communicatief vaardig en kun je zelfstandig werken? Zet je jezelf graag in voor bedrijven en organisaties? Dan is het Ad-programma Bedrijfseconomie echt iets voor jou! Het praktijkgerichte onderwijsprogramma leidt je in twee jaar op tot een specialist die andere professionals kan ondersteunen op het gebied van financiële dienstverlening.

Gratis informatie aanvragen

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.