Kronenburgh MEAO College Den Haag

Ga leren wat je wél interessant vindt !

Het Kronenburgh MEAO College is een particuliere school in Den Haag voor MBO4 opleidingen. We leiden op voor verschillende functies binnen het bedrijfsleven in de richtingen International Business, Marketing & Sales, Makelaardij, Juridische, Secretariële en Financiële dienstverlening, Human Resource Management en de Uitzendbranche (Intercedent).

 

Wij verzorgen verkorte MBO4+ opleidingen (2 jaar) voor vmbo-tl gediplomeerde studenten. Onze opleiding duurt dus net zo lang als havo 4-5. Heb je al een HAVO of MBO-3 diploma, dan kun je de opleiding in 1 jaar tijd afronden.

Wanneer je kiest voor een MBO opleiding ga je leren wat je wél interessant vindt. Ga je daarna door naar het HBO, dan heb je al twee jaar onderwijs gehad in een specifieke richting en ook twee keer stage gelopen. Je hebt dus een grote voorsprong op de havist.

Het Kronenburgh International Business School biedt een Engelstalige 3-jarige Bachelor SCs HBO / Universitair. Je gaat ook 1 jaar in het buitenland studeren.

 

Bij het Kronenburgh MEAO College hanteren we het THINK - ACT - GROW - leerprincipe. Je hebt niet elk uur een ander vak, maar je bent een hele collegedag bezig met één specifieke module zoals bijvoorbeeld Marketing. We beginnen ’s morgens met het aanbieden van kennis tijdens de Werkcolleges (THINK), vervolgens gaan we ’s middags oefenen tijdens het Practicum (ACT) en schrijf je bijvoorbeeld een marketingplan. Tijdens het Practicum maak je ook al het ‘huiswerk’. Dan kun je ’s-avonds bijvoorbeeld gaan sporten. Elke collegedag zetten we weer een stapje verder zodat je uitgroeit tot die professional die met beide benen op de grond staat en klaar is voor een mooie baan binnen het bedrijfsleven of gaat verder studeren (GROW)

 

We bereiden je voor op werken binnen het bedrijfsleven. Onze docenten werken zelf ook binnen het bedrijfsleven en willen hun kennis en ervaring graag met je delen en je begeleiden richting het diploma. Wanneer dit functioneel is, kleden we ons ook zakelijk, bijvoorbeeld tijdens een bedrijfsbezoek of wanneer je een presentatie verzorgt. ’s Middags werk je tijdens het practicum veel met de computer, zoals je dit later ook zult doen. Elk uur is er een pauze en kun je je mobiel weer bekijken. Studenten organiseren zelf de jaarlijkse studiereis; we bezoeken dan Nederlandse ondernemers in het buitenland.

 

Tijdens de introductiedag leer je je medestudenten meteen al goed kennen: studenten met ambitie en die het verschil willen maken! In het eerste collegejaar leer je de basis van je beroepsrichting. In het tweede jaar gaan we hier mee verder, maar gaan we ook verbreden en leer je ondernemen en leidinggeven. Ook leer je over business etiquette en internationaal en intercultureel samenwerken.

 

Ons Collegegebouw staat midden in het centrum van Den Haag bij het Plein met de vele terrassen en nabij gelegen winkels.

Op het plein kun je je fiets of brommer gratis stallen.

Het is ongeveer 7 minuten lopen van Centraal Station naar ons Collegegebouw. We zijn dus ook met OV makkelijk bereikbaar.

Elke dinsdagavond is er bij het Kronenburgh MEAO College een ‘inloopavond’. Je kunt dan langskomen om kennis te maken (tenzij anders is vermeld op onze site). We bespreken dan samen welke richting voor jou interessant is en beantwoorden al je vragen.


Adresgegevens

Kronenburgh MEAO College Den Haag geeft o.a. opleidingen in:
  • Den Haag

Om contact op te nemen met deze instelling kan je gebruik maken van onze webdecaan voor 'Kronenburgh MEAO College Den Haag' of maak gebruik van onderstaande gegevens: