Kort & Krachtig winnares Kader aan het woord!

07 september 2022
In september heeft Capabel Onderwijs de Kort & Krachtig cadeau-actie georganiseerd, waarbij drie winnaars een mooie prijs hebben mogen ontvangen. Kader Sucu kwam op de eerste plaats terecht met maar liefst 2199 stemmen en is de opleiding MBO Doktersassistent bij ons begonnen. In dit artikel staat Kader centraal en gaan we meer in op hoe het nu met haar en haar opleiding gaat.

De perfecte uitkomst
Kader is 25 jaar oud, is getrouwd en moeder van een prachtig zoontje van vijf. Voordat ze met onze opleiding MBO Doktersassistent is begonnen, volgde ze een opleiding tot apothekersassistent bij een andere opleider. Al snel merkte ze dat de opleiding apothekersassistent niet geschikt voor haar was en staakte ze de opleiding. Kort hierna raakte ze zwanger, waardoor ze niet meer aan studeren dacht. Gelukkig wees haar man haar op Capabel Onderwijs waarbij ze op meerdere startmomenten kan starten én waar ze haar diploma binnen 15 maanden op zak kan hebben.

In eerste instantie was Kader niet van plan om nog te studeren, maar omdat zij nog jong is en ambities had, heeft haar man haar genomineerd voor de Kort & Krachtig cadeau-actie. Kader was nog niet overtuigd, aangezien ze het idee had dat er waarschijnlijk duizenden aanmeldingen zouden zijn. “Uiteindelijk heb ik de actie wél gewonnen. Iedereen was dolblij en trots, ik was vol ongeloof,” aldus Kader. “Eindelijk kon ik mijn diep begraven droom waarmaken.”

Waarom kiezen voor Capabel Onderwijs?
In het algemeen ervaart Kader Capabel als tijdsbesparend, passend en georganiseerd. Ze geeft aan: “Tijdsbesparend, omdat Capabel verkorte opleidingen aanbiedt met minder lesdagen.” Doordat ze geen vijf dagen per week les heeft, is haar opleiding gemakkelijk te combineren met haar gezin. Daarnaast vertelt ze: “Passend, omdat er vrijwel voor iedereen een bijpassende opleiding is.” Capabel Onderwijs biedt een groot aantal opleidingen aan binnen sectoren van Zorg & Welzijn tot Beveiliging & Veiligheid. “Tot slot, georganiseerd. Ondanks de verkorte opleiding is de lesstof zeer georganiseerd waardoor je niets belangrijks mist in je opleiding. Daarnaast zijn de docenten ook erg kundig.” aldus Kader. “Kortom, zeker een aanrader om bij Capabel Onderwijs te studeren!”

De opleiding MBO Doktersassistent
Momenteel zit Kader in het 2e blok van de opleiding MBO Doktersassistent. Wat ze zo leuk vindt aan de opleiding is de diversiteit die het met zich meebrengt. “Je bent zowel administratief bezig als telefonisch. Ook heb je medisch technisch handelen, wat ik tot nu toe het leukste vind!” geeft Kader aan. Als doktersassistent sta je dichtbij de patiënt, werk je samen met collega’s en artsen, maar ben je ook zelfstandig bezig met o.a. verwijzingen maken. “Soms bied je een luisterend oor, soms ben je een uitlaatklep, en soms een ‘gewone’ assistente. De doktersassistent is dus van alle markten thuis,” aldus Kader.

Meer weten over Doktersassistent?
Ben jij enthousiast geworden door Kader’s verhaal en lijkt het jou ook leuk om als MBO Doktersassistent te fungeren als een schakel tussen patiënt en arts? Kader adviseert: “Meld je aan voor een voorlichtingsbijeenkomst of vraag of je een dagje mee kan lopen in een klas. Het is een hartstikke leuke, diverse opleiding.”

Wil je meer weten over de opleiding MBO Doktersassistent? Meld je aan voor een van onze online of fysieke voorlichtingen op locatie. Ook kun je de brochure MBO Doktersassistent downloaden voor meer informatie over de specifieke opleiding.