Uniformberoepen

Lijkt het jou leuk om een uniformberoep uit te voeren? Klik dan op één van de onderstaande logo's voor meer informatie.

Defensie - Veiligheid & Vakmanschap

Defensie staat voor vrede en veiligheid, in Nederland en daarbuiten. De krijgsmacht levert een bijdrage aan de stabiliteit en vrijheid in de wereld. Het ministerie van Defensie bestaat uit het departement (de Bestuursstaf), 4 krijgsmachtdelen (Koninklijke Marine, Koninklijke Landmacht, Koninklijke Luchtmacht en Koninklijke Marechaussee), het Commando Dienstencentra en de Defensie Materieel Organisatie.

Lees meer over de VEVA-opleiding

Defensie

Politie

Als politieagent bewaar je de rust op straat en los je misdrijven op. Je werk is net zo afwisselend als de mensen die je daarbij tegenkomt. Van slachtoffer tot dader, van iemand die aangifte doet tot iemand die een omvangrijk strafblad heeft. Maar wat je ook doet, je staat altijd midden in de samenleving.
De politie heeft vacatures voor alle opleidingsniveaus. Van surveillant tot recherchekundige. Afhankelijk van je vooropleiding zijn er verschillende mogelijkheden. Maar voor welke functie je ook gaat, je ontvangt meteen salaris en een gratis opleiding.

Politie

Brandweer

Van vroeger uit is de belangrijkste taak van de brandweer het blussen van brand. Daarnaast zijn hulpverlening en het voorkomen van brand en ongevallen belangrijke taken. De brandweer ziet samen met andere hulpdiensten toe op onze veiligheid. Als brandweer houdt je je bezig met het voorkomen en bestrijden van brand, en het beperken van de gevolgen van brand. Ook voer je de regie bij rampenbestrijding. De brandweer is een taak van de gemeente. Bijna elke gemeente heeft dan ook een eigen brandweerkorps. De een is groter dan de andere: dat hangt af van de omvang van de gemeente. Maar de brandweerkorpsen staan niet op zichzelf. Ze werken veel met elkaar samen.

Brandweer