Video: Storemanager

Wie geniet er nou niet van een dagje lekker shoppen?! En het is zeker niet verwonderlijk, dat het winkelen voor veel mensen... zo’n aangename ervaring is. Winkels zijn er tegenwoordig in alle soorten en maten. Van supermarkten, tot speciaalzaken en grote winkelketen, ze komen allemaal met steeds nieuwe verleidelijke aanbiedingen. Elke zaak streeft er ook naar om zich zo aantrekkelijk mogelijk voor de klant te presenteren. Als storemanager zorg jij ervoor, dat de koper juist jouw winkel binnen komt lopen.

Je hebt een verantwoordelijke functie, want je stuurt het werk aan van een vestiging binnen een centraal geleide winkelketen. Hoewel je voor alle activiteiten contact met het hoofdkantoor onderhoudt, werk je in hoofdzaak zelfstandig. Als bedrijfsleider coördineer je het werk van het team van winkelpersoneel. Voor dit team ben je meer dan alleen de baas, die de taken delegeert. Je motiveert de werknemers en zorgt voor de werkomgeving, waarin ze met plezier en toewijding hun taken kunnen uitvoeren. In overleg met het hoger management trek je, wanneer dit nodig is, nieuw personeel aan. Je bent ervoor verantwoordelijk dat de nieuwe teamleden goed ingewerkt worden en je leidt zelf ook medewerkers intern op. Je houdt regelmatig beoordelingsgesprekken met het personeel en bevordert de algemene teamgeest.

Een prettige werksfeer komt ook de algehele uitstraling van het filiaal ten goede. En dit helpt op z’n beurt meer klanten aan te trekken. Je ziet erop toe, dat de klanten op hun wenken bediend worden. Heeft de koper een gerichte vraag, dan verwijs je hem vriendelijk naar de meest geschikte medewerker. Klachten en retouren handel jij vaak zelf af.

Binnen het filiaal begeleid je en coördineer je alle werkzaamheden, die te maken hebben met de goederen- en geldstroom. Het uiteindelijke doel, dat jij als storemanager nastreeft is natuurlijk het verhogen van het rendement van het winkelfiliaal. Om tot de beste resultaten te komen en de verwachte omzet te behalen zet je de strategische richtlijnen uit. Je neemt belangrijke beslissingen over het winkelbeheer, regelt de bevoorrading en houdt de administratie bij.

Het is vanzelfsprekend, dat jij hiervoor over een commerciële en professionele instelling moet beschikken. Een managementpositie binnen de handel vraagt om ondernemende en representatieve kwaliteiten. Maar ook servicegevoeligheid en sterke sociale vaardigheden mogen in het lijstje met professionele eigenschappen van een storemanager niet ontbreken. Je stelt je altijd ten dienste van de koper, want de klant is nog altijd de koning!

Spreken de werkzaamheden van een storemanager jou aan? Dan is dit beroep misschien wel iets voor jou!