NHA Thuisstudies

cursus Bestuurlijke Informatievoorziening

Algemene informatie over de cursus

Tot €1000,- GRATIS studeren met STAP-subsidie. Ook geldig op deze opleiding!

Haal in 3 maanden het certificaat Bestuurlijke Informatievoorziening

Ben je na het behalen van je MBA nog niet uitgeleerd? Dan is de cursus Bestuurlijke Informatievoorziening (BIV) een goed vervolg. In slechts drie maanden behaal je dit waardevolle certificaat. Het certificaat geeft blijk van jouw financiële vakmanschap.

De kwaliteit van financiële rapportages

De leiding van een organisatie steunt op kwalitatief hoogwaardige informatievoorziening. Leer in de cursus Bestuurlijke Informatievoorziening hoe je als financieel manager betrouwbare en gecontroleerde informatie levert.

In de praktijkgerichte lessen komen de belangrijkste administratieve processen (nogmaals) aan bod. Voor het bestuderen van de stof is het handig dat je bekend bent met de meest gebruikte automatiseringsbegrippen.

Managementrapportage en automatisering

In rap tempo automatiseren organisaties hun informatievoorziening en financiële administratie. Maar niet alle organisaties benutten automatisering op dezelfde manier en in dezelfde mate. In de cursus Bestuurlijke Informatievoorziening leer je als financieel manager de ins en outs kennen.

Belangrijke vragen zijn:

  • Hoe weet je of de interne controle voldoet?
  • Hoe houd je zicht op goederen- en geldstromen?
  • Hoe borg je de betrouwbaarheid van (geautomatiseerde) processen?

Officieel erkend managementdiploma

De cursus Bestuurlijke informatievoorziening leidt je op voor een officieel erkend certificaat dat je behaalt bij de Associatie voor Examinering.

Geef je carrière een boost en volg de cursus Bestuurlijke Informatievoorziening (BIV).


Zo werkt studeren bij NHA

Inhoud van de cursus

Studieprogramma Bestuurlijke Informatievoorziening (BIV)

De cursus Bestuurlijke Informatievoorziening (BIV) is opgebouwd uit de volgende onderwerpen:

Organisatie, informatie en bestuurlijke informatievoorziening

De samenhang tussen deze begrippen en het belang van een goede informatievoorziening op elk niveau van een organisatie worden in dit onderdeel benadrukt. Verder wordt aangegeven welke invloed dit heeft op de automatisering.

Interne controle

De leiding van een organisatie dient goed te letten op de kwaliteit van de informatievoorziening. Deze moet gewaarborgd zijn. De belangrijkste interne controlemaatregelen en de hiermee samenhangende aspecten in een geautomatiseerde en niet-geautomatiseerde omgeving worden helder behandeld.

Functionele processen

De processen die op inkoop, voorraad, verkoop, liquide middelen en personeel betrekking hebben, worden achtereenvolgend behandeld. De verbanden tussen de processen en tussen de goederen- en geldstromen worden toegelicht. De verwerking van de hieruit voortvloeiende gegevens in de financiële administratie krijgt ook aandacht. Dit weer in samenhang met de automatiseringsaspecten die hiervoor van belang zijn.

Typologieën

De belangrijkste verschijningsvormen van de typologie van Starreveld worden in dit onderdeel behandeld:

  • handel
  • productie
  • dienstverlening


De invloed van de typologieën op de kwaliteit van de informatievoorziening en op de volledigheid van de opbrengstverantwoording staan hierbij centraal.

De praktijkvoorbeelden en de realistische cases geven je een goed inzicht in de leerstof. Door zelf de cases op te lossen, krijg je dit inzicht heel snel. In deze opleiding is de jarenlange ervaring van de NHA op het gebied van financieel-administratieve opleidingen verwerkt. Een top opleiding voor mensen met topambities!

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Iedereen kan een opleiding bij NHA volgen. De meeste cursussen beginnen bij de basis en in je eigen tempo leer jij steeds beter hoe jij je kennis toepast.

Duur van de cursus

Studieduur

3 maanden bij een gemiddeld studietempo van vier uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.

Vragen?

Bel ons: [klik hier voor het telefoonnummer] . We helpen je graag!

Kosten van de cursus

Vanaf299,00 euro

Bijzonderheden

Kies voor persoonlijke begeleiding,Studeer in jouw eigen tempo,Start binnen enkele minuten

Aanvraagformulier gratis studiegids.

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.