TAT Beroepsopleidingen

Stewardess (incl. 100% begeleiding naar een baan)

Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?

Als steward(ess) ben je het visitekaartje van de vliegmaatschappij. Je vliegt de hele wereld over naar alle landen. Je staat altijd klaar voor de passagiers en zorgt ervoor dat hen niets ontbreekt tijdens de vlucht. Je brengt de passagiers met een glimlach naar hun bestemming en waarborgt hun veiligheid tijdens de reis aan boord. Je bent gastvrij en vriendelijk, maar je kunt ook stevig in je schoenen staan. Dat zijn belangrijke eigenschappen die je moet hebben als steward(ess). Lijkt het jou leuk om de hele wereld over te vliegen en gastvrij om te gaan met passagiers? Dan is deze opleiding zeker iets voor jou!

Opleidingsinhoud

Tijdens deze opleiding word je helemaal klaargestoomd om aan de slag te kunnen als steward(ess) in de luchtvaartwereld. Je krijgt veel praktijkoefeningen en simulaties tijdens je opleiding waardoor je straks precies weet wat je moet doen in welke situatie. Je krijgt les van trainers die uit de praktijk komen en zelf wekelijks vliegen als steward(ess). Je leert tijdens de opleiding ook hoe je goed moet omgaan met passagiers en hoe je de veiligheid kunt waarborgen aan boord tijdens een vlucht. Omdat de voertaal in de luchtvaartbranche Engels is, krijg je tijdens de opleiding uitgebreid les in de Engelse taal. We vinden het belangrijk dat je deze taal goed beheerst. Je krijgt les in verschillende vakken zoals serviceverlening en flight safety, maar ook in communicatietraining en sollicitatietraining. Als je de opleiding hebt afgerond krijg je een diploma voor kort beroepsonderwijs Cabin Attendant incl. IATA certificaat.

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

-Studenten met minimaal MBO-3, MBO-4, HAVO (Nederland) of Secundair Onderwijs (België) of een gelijkwaardig buitenlands diploma.

Opleidingsduur

6 maanden

Kosten

€ 4490,-

Bijzonderheden

Lestijden:
Eén dag per week krijg je les

Laat je opleiden door de internationale organisatie voor de luchtvaart. Alle luchtvaartmaatschappijen en toeristische bedrijven erkennen de IATA opleidingen, certificaten en diploma's.
Aanname: Studenten met minimaal MBO-3, MBO-4, HAVO (Nederland) of Secundair Onderwijs (België) of een gelijkwaardig buitenlands diploma.
Hoog aanname percentage als stewardess bij KLM, Transavia, Emirates, British Airways etc.
Je krijgt een uitgebreide begeleiding naar een baan als steward(ess).

Wereldwijd erkende opleiding! 292 aangesloten luchtvaartmaatschappijen
Flexibele startdata. Ook in juni/juli/augustus. Zorg dat je klaar bent voor het volgende wervingsseizoen

Plaatsen / leslocaties

Schiphol Airport, Rotterdam Airport, Leiden

Gratis informatie aanvragen

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.