Stewardess

Categorie Toerisme en Recreatie
Prijs € 619,- tot € 4490
Regio

Er zijn 4 cursussen gevonden gerelateerd aan Stewardess

Stewardess

Iedereen heeft ze wel een keer gezien: de stewardessen op een vliegveld en in het vliegtuig. Misschien ben je zelf op vakantie geweest of heb je ze gezien op televisie. We kennen ze vooral van de veiligheidsinstructie en het rondbrengen van drinken en eten in een vliegtuig, maar er zit veel meer achter. Stewardessen hebben ook taken die wij niet zien. Een stewardess heeft een zeer verantwoordelijke baan waar veel bij komt kijken. Je bent verantwoordelijk voor de veiligheid van passagiers, maar ook voor de service naar passagiers toe. Voordat een vlucht vertrekt heb je een briefing met je collega’s. In deze briefing worden alle belangrijke punten nog eens besproken. Hierna kan het zijn dat je de check-in in de terminal moet verzorgen. Vervolgens check je in het vliegtuig of alles aanwezig is. Denk hierbij aan het eten, veiligheidsvesten, brandblussers en andere voorwerpen. Je bent verantwoordelijk voor de uitleg van de veiligheidsregels. Daarnaast ga je rond met eten, drinken, tijdschriften en andere producten.

Inhoud

In een cursus of opleiding tot stewardess komen er verschillende aspecten naar voren. Zo maak je kennis met de belangrijkste begrippen die voorkomen binnen de luchtvaartdienstverlening. Je verdiept je in alle handelingen die je moet kunnen verrichten als stewardess, zowel op de grond als in de lucht. Je leert door middel van praktijkgerichte opdrachten hoe je om moet gaan met klanten. Ook zal je Engels bijgespijkerd worden omdat je te maken gaat krijgen met reizigers uit allerlei uithoeken van de wereld. Je ontwikkeld je tot een gastvrij persoon die in allerlei situaties het overzicht kan bewaren.

Relevantie

Ben je avontuurlijk aangelegd, wil je veel van de wereld zien en kun jij klantgericht werken? Overweeg dan om een opleiding of cursus in deze richting te gaan volgen. Je kan aan de slag als stewardess bij verschillende vliegmaatschappijen.

Informatie aanvragen

Selecteer één of meerdere opleidingen waarvan je informatie wil aanvragen.
opleidingenOnderstaand de lijst met opleidingen behorend aan jouw selectie.
Opleiding Instituut Kosten    
Allround Luchtvaartdienstverlener TAT Beroepsopleidingen 4490,-
  Leiden, Rotterdam Airport, Schiphol Airport
Grondsteward(ess) opleiding TAT Beroepsopleidingen 4490,-
  Leiden, Rotterdam Airport, Schiphol Airport
opleiding Stewardess NHA Thuisstudies 619,-
 
Stewardess (incl. 100% begeleiding naar een baan) TAT Beroepsopleidingen 4490,-
  Leiden, Rotterdam Airport, Schiphol Airport

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.