Entertainer/Animatrice

Categorie Toerisme en Recreatie
Prijs € 30000,-
Regio

Er is 1 cursus gevonden gerelateerd aan Entertainer/Animatrice

Entertainer/Animatrice

Entertainment is het vakgebied dat zich bezighoudt met het vermaken van anderen.
Als animator voel je je thuis in de wereld van cultuur, dans, muziek, recreatie en theater. Entertainers zijn echte vermakers; ze hebben passie voor applaus en spotlights. Entertainment staat echter ook voor het achter de schermen willen werken; en het actief ondernemen van bepaalde activiteiten. Het is dus een breed vakgebied met verschillende subdisciplines zoals allround entertainment, evenementen beveiliging, decorbouw, eventbouw, geluidstechniek, freelance dans, toneel en marketing-assistentie bij evenementbureaus.

Inhoud

Bij een cursus of opleiding entertainer/animatrice maak je kennis met de wereld van amusement, mediaproductie en consumptie. Gedurende de cursus leer je hoe je bepaalde taken moet uitvoeren en leidinggeeft aan een team. Maar misschien nog belangrijker: dat je leert middagen of avonden in te vullen met boeiende activiteiten. Improvisatie staat hierbij centraal. Het is immers van belang toeristen iedere dag een nieuwe show aan te kunnen bieden. Tijdens de cursus leer je tevens o.a. hoe je een productie opzet en financiële/materiële doelstellingen bewaakt. Entertainers dienen immers naast het specifieke entertainen ook soms managementtaken op zich te nemen.

Relevantie

Ben je creatief en heb je een passie voor entertainment? Dan is een opleiding entertainer/animatrice misschien wel wat voor jou. Na de opleiding kun je aan de slag bij beursgebouwen, evenementenbureaus, evenementafdelingen (front-office) en sportstadions. Maar ook is het mogelijk als entertainer te werken in een vakantiepark. Tot slot is het mogelijk door de stromen naar een leidinggevende taak in de nationale/internationale evenementenbranche. Het toekomstperspectief is vooral positief vanwege de steeds groter wordende groep van 65+’ers.

Informatie aanvragen

Selecteer één of meerdere opleidingen waarvan je informatie wil aanvragen.
opleidingenOnderstaand de lijst met opleidingen behorend aan jouw selectie.
Opleiding Instituut Kosten    
Evenementen & Hotelmanagement (Niveau 4+ MBO) EuroCollege Hogeschool (MBO & HBO) 30000,-
  Amsterdam, Rotterdam, Utrecht

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.