Algemene informatie over de cursus
De cursus Banketbakken voor volwassenen wordt gegeven aan passionele thuisbakkers, vakspecialisten die hun kennis willen opfrissen en aan iedereen die zich (verder) wil verdiepen in patisserievak.De cursus wordt aangeboden op mbo-niveau. Je krijgt les van toppatissiers die het vak optimaal beheersen. Hidde de Brabander, Peter Remelzwaal, en Bart de Gans zijn op dit moment de meest toonaangevende banketbakkers van Nederland. Vakspecialisten die hun ervaring en kennis kunnen overbrengen.
Inhoud van de cursus
Tijdens deze cursus leer je de basistechnieken en -vaardigheden die je nodig hebt om als banketbakker te werken. Je kunt deze technieken vaak gelijk toepassen bij het maken van creatieve en ambachtelijke werkstukken.Je leert de eigenschappen van bloemsoorten kennen. Je leert het bereiden van diverse deegsoorten (zet-, roer- en wrijf- en korstdeeg) en het maken van beslag. Hoe maak ik crème patisserie, bavaroise, mousse of een overheerlijke pudding? Na deze cursus heeft deze receptuur geen geheimen meer voor je. Maar ook het werken met marsepein en chocolade staan op het lesprogramma.
Duur van de cursus
19 wekenKosten van de cursus
Kosten € 2.195Lesmateriaal: uniform ca. € 60 (buis, pantalon, muts). Een setje spuitjes, krabbertjes en boetseerstaafjes kost € 37,25.
Bijzonderheden
AanmeldenGa naar de website van het ROC van Amsterdam en zie: Cursussen & Trainingen.
Houd er rekening mee dat ongeveer een maand voor aanvang van de eerste cursusdag wordt besloten of de cursus wel of niet doorgaat.