NHA Thuisstudies

cursus Criminologie

Algemene informatie over de cursus

Tot €1000,- GRATIS studeren met STAP-subsidie. Ook geldig op deze opleiding!

Belangstelling voor preventie en opsporing? Volg de cursus Criminologie

Werk je in de beveiliging of in opdracht van een strafrechtadvocaat? Bij een onderzoeksbureau of als detective? Of heb je gewoon belangstelling voor criminologie en zou je er graag je beroep van willen maken? De cursus Criminologie is een interessante kennismaking met het vak van criminoloog.

Criminologie is de wetenschap die crimineel gedrag en de maatschappelijke reactie daarop bestudeert. Om verschillende redenen kan het interessant zijn kennis te maken met dit belangrijke vakgebied.



Beveiliger of detective? Verbreed je kennis met de cursus Criminologie!

Werk jij in de beveiliging of op het gebied van rechtswetenschappen? Of misschien zelfs als detective? En heb je ook interesse in het verklaren en voorkomen van crimineel gedrag? Dan is de cursus Criminologie interessant voor jou! Deze kennis helpt jou namelijk verder in je carrière. Zo ontdek jij wat de maatschappelijke gevolgen en de effecten van straffen zijn. De kwalitatief hoogstaande opleiding Criminologie is een boeiende introductie in de sociaalwetenschappelijke wereld van criminaliteit en opsporing.



Verdiep je in misdaadpreventie

In de cursus leer je de werkwijzen en praktische mogelijkheden voor oplossing en preventie van misdaden.

Je verdiept je in de organisaties uit de justitiële keten:

  • politie;
  • gemeenten;
  • particuliere beveiligingsorganisaties.

Je leert over de diverse vormen van criminaliteit en criminaliteitsbestrijding. Ben jij geïnteresseerd in het brede en actuele vakgebied van criminologie? Wil je met dit maatschappelijk belangrijke onderwerp aan de slag in jouw baan? Volg de cursus Criminologie en leg een goede basis.


Zo werkt studeren bij NHA

Inhoud van de cursus

Studieprogramma Criminologie

De cursus Criminologie bestaat uit negen onderdelen. In deze hoofdstukken start je bij de terreinverkenning waarna je al lerend steeds verder wordt meegenomen in de wereld van de criminologie.

De volgende hoofdstukken komen aan bod:

  • Terreinverkenning

In dit deel staat het vak criminologie zelf centraal en wordt er dieper ingegaan op de maatschappelijke opdracht van de criminologie.

  • Beschrijvende criminologie

Tijdens het bestuderen van deze les wordt er een overzicht gegeven van het onderzoek naar de omvang en aard van de criminaliteit. Denk hierbij onder andere aan statistiek van geregistreerde misdrijven.

  • Het strafrechtelijk systeem in actie

Hier wordt beschreven wat ‘het strafrechtelijk systeem’ inhoudt en worden de drie belangrijkste schakels uit de strafrechtelijke keten beschreven.

  • Het psychologisch perspectief

Dit onderdeel is gewijd aan theorieën die de oorzaken van het ontstaan, in stand blijven en uitdoven van criminele gedragingen zoeken in eigenschappen van het individu.

  • Het economisch en sociologisch perspectief

Hier worden eerst de belangrijkste economische theorieën besproken, waarna de klassieke ideeën over strafrecht, de rationele keuzetheorie en de gelegenheidstheorie de revue passeren. Opvolgend komen de bekendste sociologische theorieën aan bod.

  • Criminaliteitspreventie
    Tijdens dit onderdeel komen de middelen aan de orde waarmee criminaliteit kan worden voorkomen buiten de strafrechtspleging om.
  • Straffen en criminaliteit

In dit deel staan de formele reacties van de zijde van het politiële en justitiële apparaat op daders van misdrijven centraal.

  • Victimologie

De victimologie is een relatief nieuw deelgebied binnen de criminologie. Je wordt onder andere meegenomen in het onderscheid tussen primaire, secondaire en tertiaire slachtoffers van misdrijven.

  • Niet-commune criminaliteit

Zoals de naam al aangeeft, komen hier de niet-commune vormen van criminaliteit aan de orde. Verder wordt ingegaan op internationale misdrijven/oorlogsmisdrijven, terrorisme, georganiseerde misdaad/corruptie en witteboordencriminaliteit.

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Iedereen kan een opleiding bij NHA volgen. De meeste cursussen beginnen bij de basis en in je eigen tempo leer jij steeds beter hoe jij je kennis toepast.

Duur van de cursus

Studieduur opleiding Criminologie

Voor de opleiding Criminologie staat eens studieduur van 4 maanden bij een gemiddeld studietempo van vier uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.

Vragen?

Bel ons: [klik hier voor het telefoonnummer] . We helpen je graag!

Kosten van de cursus

Vanaf399,00 euro

Bijzonderheden

Inclusief persoonlijke begeleiding,Studeer in jouw eigen tempo,Start binnen enkele minuten

Aanvraagformulier gratis studiegids.

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.