Criminologie

Categorie Juridisch
Prijs € 399,-
Regio

Er is 1 cursus gevonden gerelateerd aan Criminologie

Criminologie

Criminologie bestudeert de achtergronden van criminaliteit. Het is de wetenschap die crimineel gedrag bestudeert. In deze cursus wordt uw denken over de soorten criminaliteit in de huidige maatschappij aangescherpt. Tevens komen strafrecht en criminaliteitspreventie aan bod. Het is een interessant vak waarbij de verdieping wordt gebracht aan alles wat je weet over criminaliteit.
criminologie
boek over criminologie

Inhoud

De cursus Criminologie wordt gegeven op HBO-niveau. De cursus start met de verkenning met criminologie, u leert aan de hand van praktijkgevallen crimineel gedrag te herkennen en verklaren. In het volgende deel leert u hoe te reageren op criminele incidenten, beproefde inzichten en methodes passeren de revue. Vervolgens wordt aandacht besteed aan slachtoffers en hoe zij het best begeleid kunnen worden.

Relevantie

Voor mensen die werkzaam zijn in de beveiliging of forensische psychiatrie is deze praktijkgerichte cursus een waardevolle aanvulling. Ook als u uit interesse in mens en maatschappij meer wilt weten over criminaliteit en het bestrijden ervan is deze cursus zeer zeker de moeite waard. Het is een zeer relevante cursus voor iedereen die zijn kennis m.b.t. criminaliteit wil verbreden en bijvoorbeeld werkzaam is in vakgebieden zoals gemeenten of politie eenheden.

Informatie aanvragen

Selecteer één of meerdere opleidingen waarvan je informatie wil aanvragen.
opleidingenOnderstaand de lijst met opleidingen behorend aan jouw selectie.
Opleiding Instituut Kosten    
cursus Criminologie NHA Thuisstudies 399,-
 

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.