Bestuursrecht

Categorie Juridisch
Prijs € 649,- tot € 919
Regio

Er zijn 2 cursussen gevonden gerelateerd aan Bestuursrecht

Bestuursrecht

In Nederland heeft iedereen bepaalde rechten en plichten: burgers, bedrijven, maar ook de overheid zelf. De regels voor landelijke en gemeentelijke overheidsinstanties zijn vastgelegd in de Algemene wet bestuursrecht (Awb). Het bestuursrecht beschrijft de juridische structuur, bevoegdheden, regelgeving en handhaving die gelden voor de overheid. Wie thuis is in het bestuursrecht, heeft een goed beeld van de verhouding tussen burger en overheid en de bijbehorende rechten en plichten.

Inhoud

Deelnemers aan de opleiding Bestuursrecht leren meer over de processen, rechten en plichten die de overheid heeft. Na het volgen van de cursus kun je feilloos vertellen welke rechtsbeschermingssoorten er zijn, welke sancties er opgelegd kunnen worden en hoe je eventueel bezwaar kunt maken als je het niet eens bent met een overheidsbeslissing. En dat zijn nog maar een paar van de onderwerpen die tijdens de cursus Bestuursrecht aan de orde komen!

Relevantie

De opleiding Bestuursrecht is interessant voor iedereen die graag relevante juridische kennis opdoet die van pas komt voor een baan bij (semi-)overheid of gemeente. Ook wie meer wil begrijpen over de machtsverhouding in Nederland en de positie van de overheid, zal met de lesstof goed uit de voeten kunnen.

Informatie aanvragen

Selecteer één of meerdere opleidingen waarvan je informatie wil aanvragen.
opleidingenOnderstaand de lijst met opleidingen behorend aan jouw selectie.
Opleiding Instituut Kosten    
cursus Bestuursrecht NHA Thuisstudies 649,-
 
opleiding Basisopleiding Rechten met Bestuursrecht NHA Thuisstudies 919,-
 

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.