Staatsrecht

Categorie Juridisch
Prijs € 557,-
Regio

Er is 1 cursus gevonden gerelateerd aan Staatsrecht

Staatsrecht

In het staatsrecht staat beschreven wat de bevoegdheden van alle staatsorganen zijn en wat de verhouding is tot de Nederlandse burgers. Staatsorganen zijn bijvoorbeeld de overheid, gemeentes, provincies en het parlement (de eerste en tweede kamer). Er zijn een aantal wetten belangrijk bij de uitvoering van het staatsrecht, zoals de grondwet, de kieswet en de wet bescherming persoonsgegevens.

Inhoud

Tijdens de cursus worden verschillende aspecten van het staatsrecht behandeld, zoals het wetgevingsproces, hoe de Nederlandse staat is ingericht en hoe overheden werken.

Relevantie

Een cursus staatsrecht is relevant voor iedereen die bij een overheidsinstelling zou willen werken of zich wil verdiepen in de processen omtrent wetgeving en staat in Nederland. Het biedt een nieuwe kennis over het staatsrecht dat van toepassing kan zijn in later werk, of biedt verdieping in kennis die je misschien al bezit.

Informatie aanvragen

Selecteer één of meerdere opleidingen waarvan je informatie wil aanvragen.
opleidingenOnderstaand de lijst met opleidingen behorend aan jouw selectie.
Opleiding Instituut Kosten    
cursus Staatsrecht NHA Thuisstudies 557,-
 

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.