NHA Thuisstudies

opleiding Office Management

Algemene informatie over de cursus

Bereid je voor op de meest veelzijdige baan met de opleiding Office Management

Wil je de spreekwoordelijke spin in het web zijn bij een bedrijf? Een daadkrachtige vogelspin die op managementniveau alle touwtjes van het web tot in de kleinste details kent? De superheld op de werkvloer (Spiderman?) die van alle markten thuis is? Met de opleiding Office Management leg je een goede en brede basis voor een veelzijdige en uitdagende functie als office manager.

Een office manager is veelal de spil van een bedrijf of organisatie en zorgt ervoor dat alles op rolletjes loopt. Je geeft leiding aan het secretariaat, je maakt afspraken, hebt inzicht in de organisatie en doet nog 1001 andere dingen die op je pad komen.

Je bent een echte allrounder: veelzijdig, flexibel, stressbestendig en communicatief.

Laagdrempelige opleiding

In de opleiding Office Management raak je vertrouwd met alle aspecten van het kantoor vak. De opleiding bestaat uit vier modules:

  • Secretariaatspraktijk;
  • Zakelijke Correspondentie Nederlands;
  • Office;
  • Basiskennis Management.

De gevarieerde opleiding is laagdrempelig en vooral ook leuk om te volgen. Met praktische oefeningen en interessante huiswerkopdrachten krijg je al snel veel kennis en vaardigheden. Uiteraard direct in de praktijk toepasbaar.

Verder leren?

Heb je de Office Management opleiding afgerond, dan ben jij breed inzetbaar en kun je snel aan de slag in een afwisselende en uitdagende baan.

De opleiding is een prima voorbereiding voor de officiële examens:

  • Zakelijke Correspondentie Nederlands;
  • Basiskennis Management;
  • Office.

Voor wie?

Wil je werken als office manager of werk je als administratief medewerker en wil je graag hogerop? Dan is de cursus Office Management een prima keuze. Ook wanneer je een baan als directiesecretaresse of managementassistent op het oog hebt, is de opleiding een goede aanvulling op je cv.

Meer doen met management op kantoorniveau? Volg de Office Manager opleiding van NHA.


Zo werkt studeren bij NHA

Inhoud van de cursus

Studieprogramma Office Management

De opleiding Office Management bestaat uit een aantal modules:

Secretariaatspraktijk

Deze module behandelt verschillende onmisbare vaardigheden van een office manager zoals agendabeheer, het organiseren van bijeenkomsten/evenementen/-reizen, postbehandeling, archiveren en het ontvangen van bezoekers.



Zakelijke correspondentie Nederlands

In deze module maak je kennis met de universele regels die gehanteerd worden in zakelijke boodschappen en worden de onderwerpen spelling en grammatica behandeld. Vervolgens ga je zelfstandig aan de slag met het foutloos opstellen en redigeren van diverse soorten brieven.

Office

Office bestaat uit verschillende programma’s die voor allerlei kantoortoepassingen worden gebruikt. Tijdens de opleiding Office Management ga je aan de slag met de programma’s Word, Publisher, Excel, Access, PowerPoint en Outlook. Ook de applicatie OneNote komt aan bod.

Basiskennis Management

In de module Basiskennis Management maak je kennis met alle elementaire zaken die van belang zijn bij het managen van een kleine afdeling. Ook maak je kennis met thema’s als leidinggeven, personeelsbeleid, marketing en bedrijfseconomie.

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Iedereen kan een opleiding bij NHA volgen. De meeste cursussen beginnen bij de basis en in je eigen tempo leer jij steeds beter hoe jij je kennis toepast.

Duur van de cursus

Studieduur

12 maanden bij een gemiddeld studietempo van vier uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.

Vragen?

Bel ons: [klik hier voor het telefoonnummer] . We helpen je graag!

Kosten van de cursus

Vanaf579,00 euro

Bijzonderheden

Kies voor persoonlijke begeleiding,Studeer in jouw eigen tempo,Start binnen enkele minuten

Aanvraagformulier gratis studiegids.

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.