Office management

Categorie Administratief en Secretarieel
Prijs € 345,- tot € 78536
Regio

Er zijn 11 cursussen gevonden gerelateerd aan Office management

Office management

In elk kantoor, of dit nu behoort tot een commercieel bedrijf of tot een overheidsdienst, heeft men iemand nodig die erover waakt dat de werkzaamheden efficiënt en soepel verlopen. De functie van officemanager wordt verschillend ingevuld in elke organisatie. Over het algemeen behoren de volgende taken tot het officemanagement: het afhandelen van binnenkomende en uitgaande post, verslagen maken, brieven en memo’s opstellen, het archief beheren, facturen opmaken en eventueel andere kantoormedewerkers aansturen.

Als officemanager ben je de rechterhand van de manager. Officemanagement betekent in de eerste plaats goed kunnen communiceren met collega’s en klanten. De officemanager zal ook allerlei soorten bedrijfsinformatie moeten kunnen verwerken en beheren, en moet bovendien een goede organisator zijn.
Office management
Manger on overleg

Inhoud

Een cursus officemanagement zal de deelnemer grondig voorbereiden op de taken die hij of zij in een kantoor moet vervullen. In de eerste plaats wordt uitgelegd welke soorten organisaties er zijn en hoe de organisatiestructuur van een bedrijf in elkaar zit. De cursist leert ook welke soorten informatie er bestaan en hoe deze informatie verwerkt en opgeslagen kan worden.

Omdat een officemanager de rechterhand is van de directie, wordt in de opleiding dieper ingegaan op de effectieve ondersteuning van het management. Het zelf kunnen plannen en organiseren van vergaderingen en evenementen is een belangrijk onderwerp.

Tenslotte zal de deelnemer leren hoe hij of zij duidelijk kan communiceren met andere werknemers en met mensen van buiten de organisatie. Ook wordt het aspect leidinggeven niet uit het oog verloren.

Relevantie

Een opleiding officemanagement is bestemd voor personen die de rechterhand willen zijn van een manager en een belangrijke schakel willen vormen tussen de directie en de overige medewerkers of de buitenwereld. Ook voor administratieve kantoormedewerkers die willen doorgroeien naar de functie van officemanager, wordt deze cursus aanbevolen.

Informatie aanvragen

Selecteer één of meerdere opleidingen waarvan je informatie wil aanvragen.
opleidingenOnderstaand de lijst met opleidingen behorend aan jouw selectie.
Opleiding Instituut Kosten    
Directiesecretaresse / Office Management Support (Beroepsopleiding KBC4- Den Haag / Online) Kronenburgh Business College 78535,-
  Den Haag
Directiesecretaresse / Office Management Support (Deeltijd MBO4 - Den Haag / Online) Kronenburgh Business College 78536,-
  Den Haag
Methodisch Notuleren met de Laptop - live online notuleren.nl 345,-
  Online via Zoom of Teams
Notulen Formuleren - live online notuleren.nl 345,-
  Online via Zoom of Teams
Notulen Formuleren - live online notuleren.nl 345,-
  Online (Teams)
Notuleren Basis - live online notuleren.nl 599,-
  Online (Zoom of Teams)
Notuleren Basis - live online notuleren.nl 649,-
  Online (Teams)
Notuleren Gevorderd - live online notuleren.nl 650,-
  Online (Zoom of Teams)
Notuleren Gevorderd - live online notuleren.nl 649,-
  Online (Teams)
Notuleren met de Laptop - live online notuleren.nl 345,-
  Online (Teams)
opleiding Office Management NHA Thuisstudies 521,-
 

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.