NHA Thuisstudies

opleiding Intercedent

Algemene informatie over de cursus

Tot €1000,- GRATIS studeren met STAP-subsidie. Ook geldig op deze opleiding!

Werken bij een uitzendbureau? Volg de NHA opleiding Intercedent

Als er één baan afwisselend is, is het wel die van intercedent. Het ene moment voer je een plaatsingsgesprek met een uitzendkracht, het andere moment bezoek je een klantbedrijf en ontrafel de klantvraag. Met de opleiding Intercedent van NHA leer jij hoe je de juiste match maakt en bereid je je voor op een afwisselende loopbaan!

Breng behoeftes in kaart

Als intercedent bij een uitzendbureau ben je steeds op zoek naar de juiste match tussen een bedrijf, de vacature en de (uitzend)kandidaat. Wat voor mensen zijn nodig bij de opdrachtgever? Welke taken heeft de logistiek medewerker in het magazijn van Beelen Agrifood B.V.? Je wil de behoefte van je klantbedrijf goed in kaart brengen.

Om goed zicht te krijgen op de eventuele noodzaak voor extra arbeidskrachten, kom je regelmatig over de vloer bij klanten. De eerste keer krijg je een rondleiding door het laboratorium, de garage of het hotel.

Leer langdurige klantrelaties onderhouden

Je bezoekt ook bedrijven die geen klant zijn. Nóg niet. In het gesprek met de bedrijfsleider haal je alles uit de kast om een langdurige klantrelatie met hem of haar aan te gaan. Je vertelt o.a. over de voordelen van de ‘flexibele schil’.

Terug op kantoor deel je met collega’s dat jullie weer een nieuwe opdrachtgever erbij hebben.

Kijkje in de keuken

Als intercedent of intermediair krijg je regelmatig een kijkje in de keuken van verschillende bedrijven in diverse branches. Maar je krijgt ook inzicht in de loopbanen van werkzoekenden.

Met nieuwe flexkrachten houd je intakegesprekken. Je inventariseert:

  • kwaliteiten
  • skills
  • wensen


Begeleid jouw kandidaten

Geschikte kandidaten stel je voor aan opdrachtgevers. Wanneer een persoon dankzij jouw inspanningen eenmaal werk heeft gevonden, ben je het eerste aanspreekpunt bij salarisonderhandelingen en andere juridische zaken.

Ook coach je kandidaten en uitzendkrachten daar waar nodig. Bij een uitzendbureau werk je vaak zelfstandig: je hebt je eigen portefeuille aan flexkrachten en (potentiële) opdrachtgevers.

Opleiding Intercedent: wat moet je weten?

In de complete opleiding Intercedent kom je alles te weten over:

  • de procedures van werven, selecteren en plaatsen;
  • arbeidsrecht en sociaal recht;
  • personeel & organisatie.

Ook je commerciële vaardigheden scherp je aan tijdens de Intercedent opleiding.

Behaal een erkend diploma

Je opleiding Intercedent kun je afronden met een erkend examen Uitzendprofessional van de SEU. Met je nieuwe dosis kennis en je SEU-diploma in de hand kun je direct solliciteren naar functies als intercedent(e), accountmanager of consulent bij een uitzendbureau.

De lesstof van de opleiding Intercedent sluit aan bij de brancheorganisaties ABU en NBBU. Dit betekent dat jij je na het slagen kunt laten registreren bij ABU of NBBU. Zo zien jouw klanten dat je voldoet aan de hoogste kwaliteitseisen.

De opleiding en werkervaring als intercedent vormen trouwens ook een goede ondergrond voor je verdere toekomst. Wie weet groei je wel door naar de functie van vestigingsmanager of recruiter.

Aan de slag bij een uitzendbureau

Kom in een half jaar tijd alles te weten over het werk van een intercedent en het plaatsen van de juiste personen op de juiste plek door middel van de opleiding Intercedent. Je bemachtigt daarbij ook nog eens een erkend diploma van de opleiding Intercedent.


Zo werkt studeren bij NHA

Inhoud van de cursus

Studieprogramma Intercedent

Met deze zeer complete cursus Intercedent bereiden we je zo goed mogelijk voor op een glansrijke carrière als commercieel duizendpoot in het uitzendwezen.

Je leert niet alleen hoe je een vacature opstelt of hoe je efficiënt (online) zoekt naar geschikte kandidaten voor jouw klanten, maar ook hoe je met werkgevers en werknemers een goede relatie opbouwt.

In de cursus Intercedent worden onder andere de volgende onderwerpen behandeld:

  • de rollen van de intercedent;
  • wet- en regelgeving binnen de uitzendmarkt;
  • werven, selecteren en plaatsen;
  • personeel en organisatie;
  • commerciële vaardigheden;
  • arbeids- en sociaal recht.


Aan de slag als professioneel intercedent


Je leert wat de rechten en plichten van de werkgever zijn, wat beëindiging van een arbeidsovereenkomst inhoudt voor jou, jouw klant en de flexkracht, wat te doen bij arbeidsongeschiktheid, ziekte en zwangerschap, over sociale zekerheid en re-integratie.

Met de praktische begrippenlijsten en huiswerkopgaven aan het eind van elke les studeer je eenvoudig en efficiënt. Zo kun je in no time aan de slag als professioneel intercedent.

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Iedereen kan een opleiding bij NHA volgen. De meeste cursussen beginnen bij de basis en in je eigen tempo leer jij steeds beter hoe jij je kennis toepast.

Duur van de cursus

Studieduur opleiding Intercedent

Voor de opleiding Intercedent staat een studieduur van 6 maanden bij een gemiddeld studietempo van 4 uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.

Vragen?

Bel ons: [klik hier voor het telefoonnummer] . We helpen je graag!

Kosten van de cursus

Vanaf499,00 euro

Bijzonderheden

Kies voor persoonlijke begeleiding,Studeer in jouw eigen tempo,Start binnen enkele minuten

Aanvraagformulier gratis studiegids.

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.