NHA Thuisstudies

opleiding Aromatherapie

Algemene informatie over de cursus

Tot €1000,- GRATIS studeren met STAP-subsidie. Ook geldig op deze opleiding!

Ontdek de helende kracht van geuren met deze Aromatherapie opleiding

Geuren zijn altijd belangrijk geweest voor mensen. Wie herinnert zich niet de geur van school of de parfum van oma of andere geuren die een belangrijke herinnering oproepen? Geuren hebben een belangrijke invloed op mensen. Volg de Aromatherapie cursus en ontdek hoe jij de helende krachten van geur in kunt zetten.

Bij Aromatherapie worden essentiële oliën ingezet om het welzijn van mensen te bevorderen. Wil jij ontdekken hoe je deze helende kracht toepast om anderen op zowel lichamelijk als geestelijk niveau te helpen? Volg dan de Aromatherapie opleiding en laat je leiden door de heerlijke aroma’s.

Aromatherapie cursus; zet essentiële oliën in

De Aromatherapie cursus is geschikt voor iedereen die wil weten hoe aromatherapie werkt en hoe je hiermee écht mensen kunt helpen. Interesse in essentiële oliën is hierbij een must.

De opleiding is laagdrempelig en start bij de basis. Je hebt dus geen specifieke voorkennis nodig om te starten met aromatherapie. De cursus is daarmee interessant voor iedereen die een natuurlijke geneeswijze waarbij de mens als geheel centraal staat wil inzetten om het zelfherstellend vermogen te stimuleren. Ook als je werkzaam bent in de zorg of in een schoonheids- of massagesalon is deze Aromatherapie cursus geschikt voor jou.

Ondersteun psychisch en fysiek herstel

Aromatherapie is een alternatieve geneeswijze waarbij gebruik wordt gemaakt van natuurlijke geuren. In het lichaam werken de essentiële oliën herstellend en beïnvloeden ze het lichaam en de psyche. Dat betekent dat jij de kennis uit deze Aromatherapie cursus in kunt zetten om kwalen te behandelen.

Het gebruik van deze essentiële oliën is niet zonder gevaar. Omdat het een natuurlijk product van plantaardige oorsprong is, wordt er vaak gedacht dat het gebruik ervan onschadelijk is. De dosering is echter van essentieel belang. Het is daarom belangrijk dat jij verstand van zaken krijgt.

In deze Aromatherapie cursus ontdek je de belangrijkste essentiële oliën en hun kenmerken uit de aromatherapie. Je leert meer over hydrolaten en de verschillende toepassingen van de aroma’s. Ook ga je dieper in op psychische en fysieke (zelf)zorg. Daarnaast komen de atmosfeer en het effect van diffusie op lichaam, psyche en ruimtes uitgebreid aan bod.

Na deze Aromatherapie opleiding weet je welke oliën je bij specifieke klachten in kunt zetten en hoe je de helende kracht van geur optimaal benut.


Zo werkt studeren bij NHA

Inhoud van de cursus

Studieprogramma

In de Aromatherapie opleiding worden de volgende onderwerpen behandeld:

  • De toepassingen en het gebruik van aromatherapie
  • Over essentiële oliën
  • De oliën
  • Atmosfeer
  • Opname door de huid
  • Zelfzorg en zorg: psychisch en fysiek
  • Thema's
  • Hydrolaten

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Iedereen kan een opleiding bij NHA volgen. De meeste cursussen beginnen bij de basis en in je eigen tempo leer jij steeds beter hoe jij je kennis toepast.

Duur van de cursus

Studieduur

Voor de Aromatherapie opleiding staat een studieduur van 6 maanden bij een gemiddeld studietempo van 4 uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.

Vragen?

Bel ons: [klik hier voor het telefoonnummer] . We helpen je graag!

Kosten van de cursus

Vanaf339,00 euro

Bijzonderheden

Inclusief persoonlijke begeleiding,Studeer in jouw eigen tempo,Start binnen enkele minuten

Aanvraagformulier gratis studiegids.

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.