Natuurlijke Geneeswijzen Cursussen & Trainingen

Categorie Hobby en Cultuur
Prijs € 209,- tot € 2997
Regio

Er zijn 10 cursussen gevonden gerelateerd aan Natuurlijke Geneeswijzen

Natuurlijke Geneeswijzen

Met “natuurlijke geneeswijzen” bedoelen we allerlei behandelingen en therapieën die niet behoren tot de reguliere geneeskunde. Vroeger werd ook de benaming “alternatieve geneeswijzen” gebruikt. Natuurlijke geneeswijzen kunnen een belangrijke rol spelen als aanvulling op de klassieke medische behandelingen. Tegenwoordig spreekt men daarom ook wel over “complementaire”, “additieve” of “integrale” geneeskunde.

De natuurlijke geneeskunde is eigenlijk een verzamelnaam van diverse behandelingen, therapieën en benaderingen. Een aantal behandelwijzen richt zich op het gebruik van natuurlijke stoffen en planten, zoals kruidentherapie, vitaminekuren en homeopathie. Verscheidene therapieën zijn lichaamsgebonden, bijvoorbeeld acupunctuur, yoga en tai chi. Ook zijn er benaderingen die eerder mentaal of spiritueel zijn, waaronder relaxatie, hypnose en meditatie.
Natuurlijke Geneeswijzen
Natuurlijke Geneeswijzen

Inhoud

In de vakopleiding Natuurlijke Geneeskunde komen vanzelfsprekend de basisprincipes van de natuurlijke therapieën aan bod, alsook de factoren die van belang zijn voor een gezond leven. De grondslagen van de homeopathie en de voedingsleer worden uitgebreid besproken. Verder besteedt men aandacht aan de plaats die de complementaire geneeswijzen innemen in de Nederlandse gezondheidszorg.

Een toekomstige behandelaar moet uiteraard een degelijke kennis bezitten van de natuurlijke geneeswijzen. Acupunctuur, massage en vele andere therapieën worden in de opleiding bestudeerd. Ook een onderwerp als paranormale genezing, dat behoort tot het domein van de parapsychologie, gaat men niet uit de weg.

Bovendien krijgt een therapeut die een eigen praktijk wil oprichten, voldoende informatie over de wettelijke bepalingen en regelgeving hieromtrent.

Relevantie

De vakopleiding Natuurlijke Geneeskunde richt zich vooral tot therapeuten die weinig of niet vertrouwd zijn met natuurlijke behandelwijzen. De cursus is echter geschikt voor iedereen die behandelaar wil worden in één van de additieve geneeswijzen.

Informatie aanvragen

Selecteer één of meerdere opleidingen waarvan je informatie wil aanvragen.
opleidingenOnderstaand de lijst met opleidingen behorend aan jouw selectie.
Opleiding Instituut Kosten    
Aromatherapie Thuiscursus.nl 239,-
  Afstandsonderwijs / thuisstudie
De 6 aanrakingen Sonnevelt Opleidingen 269,-
 
Energetisch Coach Sonnevelt Opleidingen 2997,-
 
Energetisch Therapeut Thuiscursus.nl 369,-
  Afstandsonderwijs / thuisstudie
Gemmotherapie Thuiscursus.nl 209,-
  Afstandsonderwijs / thuisstudie
Healing Thuiscursus.nl 209,-
  Afstandsonderwijs / thuisstudie
Natuurlijke Geneeswijzen NHA Thuisstudies 329,-
 
Natuurvoedingsadviseur Sonnevelt Opleidingen 2595,-
 
Voetreflexologie Basis Thuiscursus.nl 269,-
  Afstandsonderwijs / thuisstudie
Voetreflexologie Gevorderden Thuiscursus.nl 259,-
  Afstandsonderwijs / thuisstudie

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.