Genealogie

Categorie Hobby en Cultuur
Prijs € 319,-
Regio

Er is 1 cursus gevonden gerelateerd aan Genealogie

Genealogie

Genealogie houdt zich bezig met het voorouderlijk onderzoek en de afstamming van de familie. Het is een interessante studie omdat je veel van het verleden leert kennen. Zo leer je wie je voorouders waren en eventueel welke nichten en neven je hebt waarvan je het bestaan nog niet eens weet. Ook is het een leuke bijkomstigheid als je te weten kunt komen of je familie uit helden of schurken bestond. Voor een stamboomonderzoek kan gebruik worden gemaakt van vier verschillende mogelijkheden waarvan genealogie er een is. Deze bekijkt de nakomelingen in de mannelijke lijn.

Inhoud

Bij een cursus genealogie wordt begonnen met de uitleg over de genealogie. Er zullen meerdere onderzoeksmethoden de revue passeren. Je leert symbolen kennen en herkennen die veel in de genealogie worden gebruikt. Ook zal je tijdens de cursus genealogie kennis maken met genealogische verenigingen. Door middel van het genealogisch onderzoeksproces leer je welke bronnen je allemaal kunt gebruiken. Daarnaast leer jij waar en hoe gezocht moet worden in de gemeentearchieven.

Relevantie

De cursus genealogie is speciaal voor die personen bestemd die veel over de geschiedenis van de familie te weten willen komen. Door middel van de cursus genealogie leer je de geschiedenis van de familie te ontdekken en verbanden te leggen die je zonder de inzichten van een dergelijke cursus waarschijnlijk nooit zou hebben.

Informatie aanvragen

Selecteer één of meerdere opleidingen waarvan je informatie wil aanvragen.
opleidingenOnderstaand de lijst met opleidingen behorend aan jouw selectie.
Opleiding Instituut Kosten    
cursus Genealogie (Stamboomkunde) NHA Thuisstudies 319,-
 

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.